Brexit-motvind preger DFDS

Rederiet rapporterer tall for 2. kvartal, og nedjusterer forventningene for 2019.

DFDS, det danske konsernet som blant nordmenn nok er mest kjent for fergerutene mellom Oslo og København, har lagt frem tall for 2. kvartal.Rederiet melder om et resultat etter skatt på 434 millioner danske kroner i 2. kvartal 2019, mot 407 millioner danske kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 7,57 danske kroner, mot 7,29 danske kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 456 millioner danske kroner, sammenlignet med 431 millioner danske kroner i fjor.Driftsresultatet ble 512 millioner danske kroner, mot 470 millioner danske kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 4.241 millioner danske kroner, sammenlignet med 3.894 millioner danske kroner i 2. kvartal 2018.«Brexit er en ekstraordinær situasjon, som i øyeblikket senker veksten i vårt ferge- og logistikknettverk. På tross av denne motvinden er vi stadig på vei til å fortsette vår vekst i år. Arbeidet med å innfri vår nye strategiske og finansielle ambisjoner er kommet godt i gang, og det skjer løpende fremskritt» kommenterer adm. dir. Torben Carlsen.Se hele rapporten her.2019DFDS nedjusterer forventningene til 2019 og venter nå et EBITDA-resultat før særlige poster på 3,5-3,8 milliarder danske kroner og en omsetningsvekst på seks-åtte prosent.Selskapet ventet tidligere et EBITDA-resultat før særlige poster på 3,8-4,0 milliarder danske kroner og en omsetningsvekst på 10-12 prosent.