Clarksons venter høyere fraktrater

Skipsmeglergiganten Clarksons leverte robuste tall for første halvår, og ser tegn til bedre rater. Likevel ble aksjekursen høvlet.

Til tross for fortsatt utfordringer i shipping, offshore og kapitalmarkedene, kunne Clarksons rapportere om "robuste prestasjoner" i første halvår med inntekter på 167,8 millioner pund, mot 152,6 millioner pund i første halvår i fjor.Spesielt var selve meglervirksomheten sterk, fremgår det av rapporten lagt frem mandag.Det underliggende resultatet før skatt beløp seg til 20,1 millioner pund, tilsvarende en økning på 900.000 pund fra året før. Samtidig ble utbyttet jekket opp med 1 penny sammenlignet med fjoråret til 25 pence pr. aksje.- Clarksons har levert en robust prestasjon i første halvår 2019, med inntektene opp 10 prosent og det underliggende resultatet opp 5 prosent fra første halvår 2018, tiltross for at dempet investorappetitt tynger finansmarkedene, sier meglerkjempens toppsjef Andi Case i en kommentar. - Som tidligere forblir forretningen vår vektet mot andre halvår, og vi venter at den kommende introduksjonen av IMO 2020 vil forårsake en markedsdistrupsjon, som gir støtte til høyere fraktrater ettersom tilbudet av skip vil bli påvirket, fortsetter han.- Dette, og en bredere rebalansering av tilbud- og etterspørseldynamikken, betyr at vi forblir trygge på utsiktene til Clarksons og shippingmarkedene, både i de kommende månedene og på lengre sikt.Til tross for økning på både topp- og bunnlinje, samt positive fremtidsutsikter, sendte investorene aksjen ned nær 7 prosent på London-børsen, der uken startet med et bredt fall.