De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada mandag kveld.

Pilene pekte ned for de toneangivende indeksene på Wall Street mandag. Dow Jones falt 1,49 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 1,23 og 1,20 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet at investorene priset inn større sannsynlighet for en økonomisk nedtur og annen global uro. Økonomene i Bank of America beregner nå sannsynligheten for en global resesjon i løpet av det neste året til om lag 30 prosent.«Vår offisielle modell gir en sannsynlighet for en resesjon over de neste 12 månedene til om lag 20 prosent, men vår subjektive innvending, basert på svake data og andre hendelser, får oss til å tro at det er nærmere 1/3 sjanse», skrev Michelle Meyer, sjef for amerikansk økonomi hos Bank of America, til kundene, ifølge CNBC.