Dette løfter børsene i Asia

Børsene klatrer oppover på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,50 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,12 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,91 prosent, og CSI 300 styrkes 1,18 prosent. Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,67 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,95 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,41 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller tilbake 0,43 prosent.HandelsbalanseKina har torsdag morgen lagt frem ferske tall som viser et handelsoverskudd på 45,06 millioner dollar i juli, ned fra 50,98 millioner dollar måneden før. Det er imidlertid over analytikernes forventninger på 40,00 millioner dollar.Eksporten steg 3,3 prosent, mot et ventet fall på 2,0 prosent. Importen falt tilbake 5,6 prosent, sammenlignet med et ventet fall på 8,3 prosent.Ifølge CNBC er økningen i Kinas eksport, til tross for landets stadig mer aggressive handelskrig mot USA, med på å løfte børsene torsdag.- Mange produsenter er frontladet, sier adm. direktør og porteføljeforvalter i Allianz Global Investors, Lu Yu, til CNBC, og påpeker at det er vanskelig for dem å umiddelbart flytte fabrikkene utenfor Kina.- Som et resultat vil handelen mellom Kina og andre land trolig fortsette, sier Yu, og la til at yuan-svekkelsen også hjelper verdens nest største økonomi å eksportere varene sine til resten av verden.YuanDen kinesiske sentralbanken har torsdag satt den daglige referansekursen mot dollar til 7,0039.Onsdag ble kursen fikset til 6,9996 og tirsdag var den på 6,9683.- Kina lar yuan svekkes for å motvirke effekten av høyere tollsatser. Det vil hjelpe på kort sikt, men har fortsatt behov for at økonomien styrkes, sier adm. direktør i Haitong International Securities, Kevin Leung, til CNBC.Wall StreetPilene pekte i begge retninger for de toneangivende indeksene på Wall Street onsdag. Dow Jones falt 0,09 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen opp henholdsvis 0,08 og 0,38 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at de amerikanske rentene stupte onsdag ettermiddag norsk tid. Rentene falt i takt med at markedet frykter at den eskalerende handelskonflikten vil bite på global vekst og samtidig tvinge sentralbanksjef Jerome Powell & co til å kaste mer pengepolitisk bensin på bålet.I en rekke Twitter-meldinger onsdag gjentok presidenten sitt velkjente krav om at styringsrenten må ned.«De må kutte rentene mer og raskere og slutte med sin latterlige kvantitative innstramming», skrev presidenten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også