Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag.

Det er for det meste negativ stemning på de asiatiske børsene torsdag morgen, i kjølvannet av avsluttede handelssamtaler og Feds rentebeslutning.I Japan faller Nikkei 0,14 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,04 prosent.Shanghai Composite i Kina er ned 0,78 prosent, og CSI 300 svekkes 0,82 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller tilbake 0,68 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Tror Oslo Børs åpner nedNordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen i spissen, tror Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent i dag, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,4].- Den amerikanske sentralbanken satte som ventet, ned renten med 0,25 % poeng i går, men varslet samtidig at dette ikke var starten på en serie rentekutt. Aksjemarkedene i USA falt kraftig på denne uttalelsen, da investorene hadde håpet på forsikringer om minimum ett rentekutt til inneværende år. De toneangivende indeksene, Dow Jones Industrial Average, S&P 500 og Nasdaq Composite, endte til slutt ned 1,2 %.- Det er naturlig å anta at renteskuffelsen i USA vil prege de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Når det er sagt, europeisk økonomi vil i det korte bilde, profitere på gårsdagens rentebeslutning, da denne gav en umiddelbar styrkelse av dollaren. En sterkere dollar gjør europeiske varer mer konkurransedyktige ovenfor de amerikanske.- Oljeprisen, målt i dollar, er ned 1 % fra gårsdagens nivåer. Oljeprisen målt i norske kroner derimot, er uforandret siste døgn. Mao. kan dollarstyrkelsen begrense nedsiden i de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs i dag.OljeprisenTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 64,36 dollar fatet, ned 0,42 prosent, mens WTI-oljen faller 1,21 prosent til 57,87 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,99 dollar ved børsslutt onsdag.Wall StreetUtviklingen på de toneangivende indeksene på Wall Street var negativ onsdag. Dow Jones falt 1,23 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 1,09 og 1,19 prosent.Hovedfokuset i markedet var den amerikanske sentralbankens rentebeslutning, og Federal Reserve valgte å kutte den amerikanske styringsrenten med 25 basispunkter til 2,00-2,25 prosent.Powell sa i etterkant at kuttet var en "midt-syklisk justering" og hintet dermed til at nye rentekutt i høst ikke er risset i stein.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsOnsdag la hovedindeksen på Oslo Børs på seg 0,79 prosent før den sluttet på 859,14 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,9 milliarder kroner.DNO  fikk et resultat etter skatt på 68 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot 42,5 millioner dollar i samme periode året før. Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på aksjen og opererer med et kursmål på 25 kroner. DNO klatret 2,76 prosent til 14,90 kroner. Tirsdag falt Seadrill 11,08 prosent etter at det ble klart at Citadel Securities hadde tatt en shortposisjon i aksjen, og 29. juli dukket også CRBU Holdings opp med en shortposisjon. Onsdag var det comeback for aksjen som hoppet hele 13,04 prosent til 35,38 kroner.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Utenlandske resultater:Shell 8.00Verizon 13.30General Motors 14.30EnscoRowanArcelor MittalMakro:Japan: PMI-industri endelig juliKina: Caixin PMI-industri juliSverige: PMI-industri juli, kl. 08.30Norge: PMI, juliSpania: PMI-industri juli, kl. 09.15Italia: PMI-industri juli, kl. 09.45Frankrike: PMI-industri endelig juli, kl. 09.50Tyskland: PMI-industri endelig juli, kl. 09.55EMU: PMI-industri endelig juli, kl. 10.00Storbritannia: PMI-industri foreløpig juli, kl. 10.30Storbritannia: Rentebeslutning, kl. 13.00USA: Jobless claims, kl. 14.30USA: Markit PMI-industri endelig juli, kl. 15.45USA: Byggeinvesteringer juni 16.00USA: ISM-industri juli, kl. 16.00Annet:DOE: Ukentlig gasslagertall, kl. 16.30Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)