Dette vil påvirke Oslo Børs mandag

Nordnets aksjeekspert og analytiker Roger Berntsen spår børsåpningen mandag.«Alle "piler" peker opp mandag morgen, både børsene i Asia, de «lange rentene» og råvareprisene (med unntak gull og sølv). Mao. ligger alt til rette for oppgang på Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Det er for øvrig handelskrigen og meldinger knyttet til denne, som har skapt en tilsynelatende optimisme blant investorene. Trump har i løpet av helgen (via Twitter), gitt uttrykk for at dialogen mellom USA og Kina er god. Hvorvidt dette medfører riktighet en annen sak».OljeprisenEt fat nordsjøolje handles for 59,28 dollar, opp 1,06 prosent.WTI-oljen omsettes for 55,43 dollar, opp 1,02 prosent.Den sjia-muslimske opprørsgruppen Houthi angrep et oljefelt i Saudi Arabia med drone lørdag. Angrepet utløste en brann på et gassanlegg, men ifølge Saudi Aramco ble ikke oljeproduksjonen påvirket.Angrepet understreker urolighetene i Midtøsten.Hva gjelder handelskrigen uttalte Trump-rådgiver Larry Kudlow i løpet av helgen at partene igjen vil snakke sammen innen 10 dager. Selv om Kudlow skal ha vært tydelig positiv, har Trump kommentert situasjonen med «jeg er ikke klar til å inngå en avtale enda».Ifølge annenhåndskilder kom den gjennomsnittlige råoljeproduksjonen for OPEC-landene inn på 29,61 millioner fat per dag i juli 2019 - 246.000 fat per dag mindre enn måneden før.Den globale oljeetterspørselen for 2019 estimeres til 99,92 millioner fat per dag, tilsvarende en nedjustering på 50.000 fat fra forrige rapport.Den globale oljeetterspørselen for 2020 estimeres nå til 101,05 millioner fat per dag, en oppjustering på 50.000 fat fra forrige rapport.Samtidig jekkes 2019-produksjonen utenfor OPEC (non-OPEC) ned til 64,39 millioner fat per dag, en nedjustering på 40.000 fat sammenlignet med forrige rapport. USA ventes å stå for nesten hele produksjonsøkningen alene.AsiaUken starter i pluss på flere av de asiatiske børsene. President Donald Trumps uttalelser på torsdag, om at handelssamtalene i september fremdeles er på planen, har roet nervene til enkelte investorer.I Japan har Nikkei 225-indeksen lagt på seg 0,66 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,52 prosent.I dag har det blitt kjent at Japans eksport falt med 1,6 prosent i juli på årsbasis. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang i eksporten på 2,2 prosent. Videre har det blitt kjent at importen falt med 1,2 prosent. Her var det ventet nedgang på 2,7 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen er opp 1,47 prosent, Hang Seng-indeksen i Hong Kong har lagt på seg 1,87 prosent, den koreanske Kospi-indeksen er opp 0,50 prosent mens Taiwans Taiex-indeks kan vise til en oppgang på 0,83 prosent.Wall StreetDet ble oppgang for de tre mest toneangivende indeksene på børsene i New York fredag, og både Dow Jones og S&P 500 steg for 2. dag på rad, etter at onsdagen ble den verste børsdagen så langt i år.Dow Jones steg 1,2 prosent til 25.886,01, S&P 500 klatret 1,44 prosent til 2.888,68 mens Nasdaq steg 1,67 prosent til 7.895,99.Dette skjer i dag

  • BerGenBio: Kvartalstall
  • Japan: Handelsbalanse for juli
  • EMU: Driftsbalanse for juni
  • EMU: Endelig KPI for juli


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også