Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Utviklingen på de asiatiske børsene positiv onsdag. Oppgangen både i USA og i Asia kommer etter at USA unntar visse varer fra tollene som skal innføres 1. september.Shanghai Composite klatret 0,78 prosent, og CSI 300 steg 0,84 prosent. Hang Seng klatret 0,49 prosent.I det japanske markedet var stemningen god. Nikkei steg 0,84 prosent, og den brede Topix-indeksen kunne konstatere en oppgang på 0,67 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Tror Oslo Børs åpner nedNordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen i spissen, tror Oslo Børs åpner ned 0,3 prosent , eller innenfor intervallet [-0,4, -0,2].- Børsene verden over, inkludert Oslo Børs, så lenge ut til å ende ned i går, men ble reddet i siste liten da Trump varslet en delvis retrett av den siste annonserte tollskjerpelsen ovenfor Kina. Hensynet til nasjonal sikkerhet og helse var hovedårsaken til beslutningen. De amerikanske børsene endte opp mellom 1,5 til 2 prosent, godt hjulpet av Apple som steg over 4 %. De asiatiske børsene endte for øvrig opp i natt, dog ikke like mye som de amerikanske. Mao. gårsdagens «retrett» fra Trump påvirket enkeltselskaper/sektorer mer enn det brede markedet.- Apple ser nå ut til å gå klar handelskrigens stadig økende tollbarrierer da USA anser deres produkter å ha innvirkning på nasjonal sikkerhet. Når det er sagt, det ligger ikke i kortene at handelskrigen lar seg løse på kort sikt, da denne kommer til å bli hovedtemaet i den amerikanske valgkampen.OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 60,64 dollar fatet, ned 1,08 prosent, mens WTI-oljen faller 1,31 prosent til 56,35 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,31 dollar ved børsslutt tirsdag.Wall StreetWall Street åpnet i rødt tirsdag, men kun få minutter etter åpningstid kom nyheten om at USA unntar visse varer fra tollene mot Kina som skal innføres 1. september , som sendte alle de toneangivende indeksene rett opp.Dow Jones steg 1,42 prosent til 26.275,24, mens Nasdaq endte opp 1,95 prosent til 8.016,36. S&P 500 steg 1,44 prosent til 2.925,33.Dagens vinner på Dow Jones ble Apple, som steg hele 4,23 prosent og antagelig vil dra nytte av tollutsettelsen.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsOslo Børs var stort sett i rødt hele dagen tirsdag, men snudde brått opp like før slutt etter handelsnyhetene fra USA.Hovedindeksen steg 0,93 prosent til 842,78. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,9 milliarder kroner.Lakseaksjene var knallsterke tirsdag. Sjømatindeksen steg hele 4,34 prosent. Oppgangen skjedde etter at DNB Markets tirsdag  hevet sitt syn på laksesektoren fra salg til nøytral  og anbefalte fem kjøp. Mowi steg 2,72 prosent, mens Salmar steg hele 6,72 prosent. Lerøy Seafood steg 6,51 prosent.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:RegnskapsrapporterOslo Børs- Norwegian Finans Holding (kl 7.00)- Selvaag Bolig (kl 7.00)- Solon Eiendom (kl 8.00)- AKVA Group- Asetek- Awilco Drilling- GIG- Hexagon Composites- Insr Insurance Group- Komplett Bank- Skue Sparebank- Sparebanken Møre- Sparebanken Telemark- Team Tankers International- Totens Sparebank- Treasure- Voss Veksel- og LandmandsbankOslo Axess- Pioneer Property GroupUtenlandske- Viking Supply Ships (8.30)- Cisco: Etter USA-børsenes stengetid- TencentPresentasjoner:- Helgeland Sparebank: Nationaltheatret Konferansesenter (8.15)- Asetek: telefonkonferanse (8.30)- Hexagon Composites: Felix Konferansesenter (8.30)- Norwegian Finans Holding: Selskapets lokaler, Fornebu (8.30)- Selvaag Bolig: Høyres Hus (8.30)- AKVA Group: Selskapets lokaler, Bryggegata 9, Oslo (10.00)- Insr Insurance Group: Vika Atrium (10.00)- Komplett Bank: Felix Konferansesenter (10.00)- Awilco Drilling: Awilhelmsens kontorer på Aker Brygge (10.30)- Solon Eiendom: Braathen Eiendoms lokaler, Haakon VIIs gate 2, Oslo (11.30)- Epic Gas: Telefonkonferanse (16.00)- Team Tankers International: Telefonkonferanse (16.00)- Sparebanken Møre: Felix Konferansesenter (17.00)Makro:- Kina: Industriproduksjon, detaljhandel, investeringer juli- Frankrike: Arbeidsledighet 2.kv (7.30)- Tyskland: Foreløpig BNP 2.kv (8.00)- Frankrike: KPI endelig juli (8.45)- Sverige: KPI juli (9.30)- Storbritannia: KPI juli (10.30)- Storbritannia: PPI juli (10.30)- EMU: Foreløpig BNP 2.kv (11.00)- EMU: Industriproduksjon juni (11.00)- USA: Importpriser juli (14.30)Annet:- SSB, ukentlig lakseeksport (8.00)- SSB, antall arbeidsforhold og lønn 2.kv 2019- Vannmagasinstatistikk (13.00)- Ukentlig oljelagertall fra DOE (16.30)