DNB Markets fokuserer på kinesiske yuan mot dollaren

Kinesiske yuan har svekket seg til det svakeste nivået, målt mot dollar, på mer enn 10 år i løpet av helgen.

Den største nyheten i internasjonal finans mandag et den kraftige svekkelsen av kinesiske yuan mot dollaren.Donald Trump har lenge kritisert kinesiske myndigheter for å intervenere i valutamarkedet slik at kinesiske yuan holdes kunstig svak.I tillegg kommer det nok som en overraskelse på Trump den siste relative utviklingen mellom landenes valutaer. Trumps tollinnførsel på 10 prosent mot varer verdt 300 milliarder dollar i forrige uke sendte de amerikanske rentene rett sørover. Det prises inn med om lag 100 prosent sannsynlighet et nytt rentekutt i september og hele 95 prosent sannsynlighet for at Fed kutter styringsrenten med ytterligere 50 basispunkter eller mer det neste året.«For første gang på over 10 år brøt SUDCNY gjennom 7-tallet. Den kinesiske yuanen har svekket seg mot dollaren, og USDCNY ble notert til over 7 i dag tidlig. Det er første gang på mer enn ti år at de kinesiske myndighetene har tillatt en USDCNY over 7. Svekkelsen av yuanen kom etter at den kinesiske sentralbanken (PBOC) satte den daglige midtkursen i handelsintervallet for USDCNY til 6,9225, det svakeste nivået siden desember 2018. Ifølge Reuters falt yuanen til 7,0266 mot dollar, og brøt 7-grensen for første gang siden 9. mai 2008», heter det i Morgenrapporten fra DNB Markets.«Det kan ses på som et tegn på at kinesiske myndigheter vil bruke valutaen som et virkemiddel i handelskrigen. PBOC uttalte at kurspolitikken ikke var endret, og pekte på at yuansvekkelsen er en reaksjon på innenlandske effekter av økte tollsatser», skriver meglerhuset videre.Fokus nå inflasjonenDNB Markets mener at de norske inflasjonstallene for juli blir viktige. Norges Bank anslo en inflasjon på 2,4 prosent for både juni og juli.«Vi tror inflasjonen kan ha falt videre til 2,2% i juli. I så fall er inflasjonsbildet svakere enn Norges Bank trodde ved rentemøtet i juni og et argument for å avvente videre renteøkninger», skriver meglerhuset.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også