DNB Markets løfter laksesektoren - anbefaler fem kjøp

Ser ingen klare negative triggere utenom høy verdsettelse. Lerøy Seafood er favoritten. 

DNB Markets hever ifølge TDN Direkt sitt sektorsyn på laksesektoren til nøytral, fra tidligere salg.Dette begrunnes med fravær av klare negative triggere utenom høy verdsettelse, samtidig som Lerøy Seafood trekkes frem som mest attraktive selskap basert på verdsettelse.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 74 kroner, tilsvarende en oppside på 29 prosent. «Med flere potensielle negative triggere som har kommet og gått, som nedgang i inntekter, sesongvariasjoner i spotpriser og valuta, ser risiko mot avkastning mer nøytral ut for oss på mellomlang sikt», skriver meglerhuset.Blant de andre kjøpskandidatene finner vi Austevoll Seafood (kursmål 118 kroner) og Grieg Seafood (140), i tillegg til Atlantic Sapphire (150) og Norway Royal Salmon (230).Meglerhuset har ingen salgsanbefalinger i sektoren, men Bakkafrost, Mowi, SalMar, Salmones Camanchaca og Scottish Salmon Company har alle hold. Oppdateringen fra DNB Markets gir lakserally på Oslo Børs tirsdag morgen. I åpningshandelen stiger favoritten Lerøy 3,22 prosent til 59,60 kroner, mens Grieg Seafood følger bak med en opptur på 3,50 prosent til 130,00 kroner.Mowi stiger 0,80 prosent til 226,10 kroner. SalMar styrkes 2,31 prosent til 420,00 kroner og Austevoll er opp 3,37 prosent til 92,00 kroner.