Element-styret får fortsette

Mandag ble det holdt ekstraordinær generalforsamling i Element.Tema for generalforsamlingen var Alpha Blue Oceans forslag i juli om å kaste det nåværende styret og få inn et nytt.På generalforsamlingen ble forslaget fra fondsforvalteren blankt avvist.Selskapet er under enormt press fra alle kanter. Gjennom en konvertibel lånefasilitet, som tillater investor å konvertere gjeld til flere og flere aksjer jo mer kursen faller, har finansakrobatene i Alpha Blue Ocean tilegnet seg 16,4 prosent av de utstående aksjene i selskapet.Kom til enighet i konfliktI forrige uke kom partene til enighet hva gjelder en ny runde med konvertering etter at Alpha Blue Ocean hadde anklaget Element for brudd på lånebetingelsene ved å ikke tildele fondet aksjer til kurs 1,30.Ifølge norsk aksjelovgivning er det ikke lov til å konvertere aksjer til under par-verdi, tilsvarende 1,60 kroner for Element.Partene ble enige om å konvertere obligasjoner til en verdi av 3,1 millioner kroner til 1.937.500 aksjer med pålydende 1,60 kroner.Tvisten om potensiell kontraktsstraff på inntil 601.369 kroner, som gikk frem av en melding torsdag i forrige uke, ble avtalt å bli avgjort i samsvar med gjeldende lov etter registrering av de nye aksjene i Foretaksregisteret.Den konvertible lånefasiliteten, som lar investoren konvertere gjeld til flere og flere aksjer når kursen faller, omtales ofte som dødsspirallån. Aksjen faller 0,54 prosent til 1,66 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også