- Et velkomment tegn for markedene

Halfdan Grangård i Handelbanken Capital Markets mener handelskonflikten ikke vil løses i overskuelig fremtid, og fortsatt bidra til volatilitet i markedene.

Aksjemarkedene snudde kraftig opp tirsdag da den amerikanske administrasjonen annonserte at de vil utsette innføringen av deler av den tidligere varslede tollsatsen på 10 prosent som vil bli lagt på kinesisk import til en verdi av 300 milliarder dollar.«I stedet for at denne tollsatsen innføres 1. september, blir ny dato nå 15. desember. Varene som får utsatt toll inkluderer mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og leker. Ifølge den amerikanske administrasjonen blir dette gjort for å skjerme julehandelen, og ble bestemt etter en «produktiv telefonsamtale» med Kina», skriver seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, Halfdan Grangård, i morgenrapporten. Les også: USA unntar visse varer fra nye tollerEtter mye dårlig nytt på handelsfronten de siste ukene, var dette ifølge Grangård et velkomment tegn for markedene på at samtalene ikke er døde, og at det fortsatt kan finnes en vei ut. «Vi tror imidlertid at handelskonflikten ikke vil løses i overskuelig fremtid, og fortsatt bidra til volatilitet i markedene», skriver seniorøkonomen.