Euroen passerte 10 kroner

Den norske kronen svekker seg ytterligere.

Rett før klokken 20.00 falt den norske kronen til svakere enn 10 mot euroen.Dette skjer etter at eskaleringen i handelkrigen presser investorene over i trygge havner som gull, japanske yen, statsobligasjoner og Bitcoin.Uro i finansmarkedene, fallende oljepris og svak likviditet i den norske kronen i disse ferietider er blant driverne bak kronefallet. Selv om vi her på berget ser på Norge som et annerledesland som har muligheten til å dempe styrken og effektene av økonomiske sykler, så regnes vi ikke lengre som en trygg havn blant investorene.Siden euroen ble innført i 1999 har den norske kronen bare ved få anledninger falt til svakere enn 10 mot euroen. Sist det skjedde var rundt juletider. Da var det også finansiell ustabilitet i markedene, svak oljepris og investorene flyktet til trygge havner.USDNOK står i 8,93 ved 20.30-tiden. Det er på samme nivå som da Oslo Børs åpnet i dag morges.