Fallet tiltar på Oslo Børs

Fallet på Oslo Børs har tiltatt torsdag. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 1,70 prosent til 808,74. Det er så langt blitt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,9 milliarder kroner. Brent-oljen er ned 1,82 prosent til 58,39 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 1,45 prosent til 54,44 dollar per fat.I USA peker futureskontraktene mot fall fra start for de tre toneangivende indeksene.Av tungvekterne er Equinor ned 1,72 prosent, mens Yara er ned 1,69 prosent. Norsk Hydro er ned 2,80 prosent.Seabird Exploration faller 8,37 prosent etter å ha lagt frem kvartalstall i dag tidlig. Idex Biometrics faller 2,13 prosent på sine kvartalstall.Høyt på taperlisten er Nel med en nedgang på 9,50 prosent, og Scanship med et fall på 12,35 prosent.TGS faller 0 ,15 prosent etter at konsernsjef Kristian Johansen kjøpte aksjer for drøye 1,4 millioner kroner.B2HoldingInkassoselskapet B2Holding er ned hele 14,12 prosent etter det i dag tidlig ble klart at toppsjef Olav Dalen Zahl går av på dagen. Finansdirektør Erik Just Johnsen vil fungere som midlertidig administrerende direktør fra i dag og frem til styret utnevner en ny administrerende direktør.Johnsen har vært i selskapet i 6 år, hvorav de siste 3 som selskapets finansdirektør. B2Holding skriver at Johnsen er sterkt motivert for å påta seg rollen inntil en permanent løsning er på plass.Golden OceanJohn Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean var i dag tidlig ute med kvartalstall.Rederiet meldte om et resultat etter skatt på minus 33,09 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot 8,98 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var forventningen minus 20,00 millioner dollar.Driftsresultatet ble minus 7,04 millioner dollar, mot 25,12 millioner dollar året før. Ifølge TDN Direkt var det ventet en driftsresultat på minus 4,00 millioner dollar.Selskapet forventer bedring i tredje kvartal hva gjelder observerte rater og slutninger.Golden Ocean-aksjen er ned 6,03 prosent.VeidekkeOgså Veidekke var i da tidlig ute med kvartalstall. Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 399 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot minus 135 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 10.031 millioner kroner, sammenlignet med 9.465 millioner kroner i 2. kvartal 2018.Aksjen er opp 0,31 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også