Fornøyd Tønseth: - Lavere inntekter, men høyere marginer

- Totalt sett leverer Akva Group et andre kvartal i tråd med forventningene til SpareBank 1 Markets.

- Lavere inntekter, men høyere marginer, skriver Tore Tønseth, analytiker i SpareBank 1 Markets. Selskapet han sikter til er Akva Group, som i andre kvartal løftet bunnlinjen fra 18,88 til 30,23 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsinntektene steg fra 627 til 798 millioner kroner, men var under både meglerhusets og markedets forventning på henholdsvis 856 og 840 millioner kroner. Samtidig var utbyttebetalingen i første halvår på 1,0 kroner noe høyere enn meglerhusets spådom på 0,90 kroner per aksje. - Totalt sett leverer Akva Group et andre kvartal i tråd med forventningene våre. Selv om inntektene og ordreinngangen er lavere enn vi estimerte, er marginene sterke og EBITDA endte på 101 millioner kroner, litt over estimatet på 99 millioner kroner. Hvis vi ser på de forskjellige segmentene var det lavere aktivitet i Land Tech, og resultatene i Software var svake, men marginene i det viktige Cage Tech-segmentet fortsetter å øke og er nå på det høyeste nivået på to år. Noe av marginøkningen er relatert til IFRS 16, men fortsatt er den underliggende trenden positiv, konkluderer Tønseth. - Ordreinngangen endte på 760 millioner kroner, godt under første kvartal på 1,1 milliarder kroner, men det er fremdeles betydelig opp fra i fjor (471 kroner ex. EG Net), og det er noen store kontrakter som nylig ble kunngjort som ikke er inkludert i denne. Dette inkluderer Grieg NL, Russian Sea og Cooke Aquaculture, som har en samlet verdi på sannsynligvis rundt 0,5 milliarder kroner, skriver han. Analytikeren gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen, og har et kursmål på 80 kroner sammenlignet med onsdagens aksjekurs på 75 kroner.- Vi venter å gjøre bare mindre endringer i estimatene etter denne rapporten, kanskje litt opp ettersom Cage Tech leverer gode marginer. Aktiviteten innen Land Tech har en tendens til å variere mye mellom kvartalene, og selv om aktiviteten dette kvartalet var lavere enn vi estimerte, regner vi med at dette vil ta seg opp de kommende kvartalene. Den nylige sterke ordreinngangen i dette segmentet gjør oss også mer sikre på at veksten vil komme tilbake.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker