Frontline-rally på børsen

Børs

Pilene pekte lenge oppover i den tidlige handelen på Oslo Børs, men nå har det flatet ut.Hovedindeksen står etter 40 minutters handel i 845,02, som er uendret fra gårsdagens slutt.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 439 millioner kroner.Dramatisk advarselInvestorer verden over er spente før USAs sentralbanksjef Jerome Powell går på talerstolen i Jackson Hole, der et sentralbanktoppmøte starter fredag.Flere av verdens sentralbanksjefer samles her for å diskutere rente -og valutapolitikk.- Dette møtet har blitt avholdt hvert år siden 1978 og regnes for å være en av de viktigste arenaene for «samkjøring» av global rentepolitikk. Den amerikanske sentralbanken ved Jerome Powell, holder møtets hovedtale (senere i dag), en tale som vil gi markedet nyttig informasjon om veien videre hva angår rentesettingen i USA. Gitt talens tittel «Challenges for Monetary Policy», er denne ventet å gi større bevegelser i finansmarkedene enn normalt, skriver Roger Berntsen i Nordnet.Ifølge danske Børsen  er det åpenlys fare for en ny nedtur.- Kommentarer kan utløse et blodbad i aksje- og obligasjonsmarkedene , skriver økonom Paul Ashworth i Capital Economics i en analyse avisen viser til.Årsaken til den dramatiske advarselen om en negativ markedsreaksjon på talen, er at det i markedet er priset inn fire rentekutt året ut, som langt overgår, hva Powell og Federal Reserve selv indikerer.Oljen litt oppOljeprisene tikker forsiktig oppover.Brent-oljen stiger 0,5 prosent til 60,20 dollar fatet, som er bittelitt ned fra nivåene ved stengetid i går.WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 55,52 dollar fatet.- Svake nøkkeltall tynger oljeprisen, skriver analytikerne i ANZ ifølge Reuters i en oppdatering fredag.Roger Berntsen-favoritt Equinor faller 0,7 prosent til 153,10 kroner, mens Aker BP og DNO er hhv. ned 0,3 prosent til 233,90 kroner og opp 0,5 prosent til 12,01 kroner.Laksen spretterSalMar spretter opp 4,8 prosent til 443,80 kroner etter kvartalstall .Øvrige lakseaksjer stiger også, men mer beskjedent. Mowi er for eksempel opp 0,2 prosent til 220,90 kroner etter å ha spikret oppkjøp.Det bredere fiskeselskapet Austevoll Seafood fortsetter å hente seg inn etter kvartalstallene  tidligere denne uken, og stiger 2,7 prosent til 93,50 kroner.Utslagene ellers er nokså beskjedne blant de mest omsatte.Elkem og Schibsted A skiller seg positivt ut med hhv. én og 1,6 prosent oppgang.Norsk Hydro, som utmerket seg positivt i går, er marginalt ned etter at Handelsbanken har nedgradert til hold og kuttet kursmålet .Norwegian trekker ned 4,0 prosent til 31,90 kroner etter at SEB har nedgradert til hold og mer enn halvert kursmålet .Frontline-rallyFrontline stiger 5,0 prosent til 74,65 kroner etter å ha kjøpt en flåte på ti splitter nye skip av Trafigura, som etter kjøpet vil eie over åtte prosent av rederiet.I shipping for øvrig fortsetter LPG-rederiet Avance Gas opp nye 1,0 prosent til 29,15 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall som viste sterk rateoppgang.Ellers på vinnerlisten stiger Eidesvik Offshore 11,8 prosent til 5,70 kroner etter at selskapet la frem kvartalstall etter stengetid i går.Flere analytikere øyner mangedobling av BerGenBio, og aksjen fortsetter oppturen med nye 30,3 prosent til 18,86 kroner.Og ikke minst spretter Rieber Shipping opp hele 29,5 prosent til 9,00 kroner etter også å ha lagt frem kvartalstall etter stengetid i går.Biotek videre nedHøyt på taperlisten finner vi Nordic Nanovector, som faller nye 13,2 prosent til 28,20 kroner i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .Det som muligens tynger aksjen, er nok at rekrutteringen av pasienter for selskapets viktigste studie ikke har nådd forventet takt de siste månedene.En annen tallfremlegger, Nordic Mining, går tilbake 4,0 prosent til 2,16 kroner på Oslo Axess.Vi tar også med Thin Film Electronics, som trekker ned 6,9 prosent til 12,1 øre og Hiddn Solutions på minus 12,5 prosent til 10,5 øre.B2Holding faller 3,5 prosent til 7,00 kroner etter resultatvarsel.

oslo børs
oljeprisen
federal reserve
jackson hole
salmar
frontline
oppkjøp
bergenbio
Norwegian
nordic nanovector
Nyheter
Markedskommentarer
Børs