Frykter kaos i aksjemarkedene dersom Trump ikke blir gjenvalgt

Aksjemarkedet i USA vil miste kontrollen dersom president Donald Trump ikke blir gjenvalgt i 2020, det sier den fremtredende investor Mark Mobius til CNBC.

Mobius, som er medgrunnlegger av Mobius Capital Partners forteller at aksjemarkedene har fortsatt klatringen som følge av Trumps politikk. Trump har tatt flere avgjørelser som investoren anser som “pro-business” siden han inntok det Hvite Hus i 2017, og fremhever blant annet kutt i selskapsskatten. S&P 500 og Nasdaq Composite er opp henholdsvis 30 og 45 prosent siden starten av 2017. Videre mener Mobius at den gode trenden i aksjemarkedet kan bli forstyrret dersom Trump ikke skulle bli gjenvalgt. Mobius tror markedene vil miste momentum hvis Trump ikke blir gjenvalgt, ettersom politikken hans presser markedene opp og stimulerer til økonomisk vekst. Mobius sin porteføljeKina og Japan utgjør tilsammen 40 prosent av Mobius sin portefølje. Resten er spredt rundt i Brasil, Tyrkia, Sør-Korea, Taiwan og Sørøst-Asia. Videre fremmer Mobius at fremtredende markeder burde følges med på, og spesielt nå ettersom kutt i styringsrenten historisk resulterer i en svakere dollar, dette vil følgelig styrke handlekraften til fremvoksende økonomier. Videre trekkes Mobius spesielt mot kinesiske selskaper som tjener på inntektsvekst i landet.