Golden Ocean og Frontline inngår joint venture

John Fredriksen vil sikre seg tilgang på marint drivstoff til konkurransedyktige drivstoffpriser for Golden Ocean, Frontline og andre Hemen-enheter.

Frontline og Golden Ocean har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale (term sheet) med Trafigura Group for å etablere en global leverandør av marinedrivstoff.Det går frem i en melding tirsdag.Frontline vil eie 15 prosent av den nye enheten, mens Golden Ocean vil ha en eierandel på 10 prosent. Trafigura, som er en av verdens største handelsaktører innen fysiske råvarer, vil bidra med sin eksisterende fysiske bunkeraktivitet.Med forbehold om avtale med endelige vilkår, forventes samarbeidet å starte virksomhet i tredje kvartal 2019.Det nyetablerte selskapet vil fungere som eksklusive kjøpere av maritimt drivstoff for egne tilknyttede selskap, men også for andre enheter tilknyttet Fredriksens Hemen Holding, ifølge meldingen.«Det er å forvente at IMO 2020 vil skape logistikkutfordringer hva gjelder forsyning av marint drivstoff til skipsredere globalt. I tillegg til å utgjøre en interessant økonomisk mulighet, vil vår deltakelse i fellesforetaket sikre tilgang til å erverve marint drivtstoff til konkurransedyktige priser. (...). Vi ser frem til å jobbe med Trafigura, vår joint venture-partner, for å skape en av verdens ledende tilbydere innen marint drivstoff,» srkiver Robert Hvide Macleod, CEO hos Frontline Management AS og Birgitte Ringstad Vartdal, CEO i Golden Ocean Management AS, i en felles uttalelse.


Les også