Golden Ocean-utbyttet overrasket

Pareto-analytiker gleder seg.

Golden Ocean la torsdag morgen frem sin rapport for 2. kvartal.Denne viste et høyere tap enn ventet, men det John Fredriksen-dominerte rederiet øyner høyere rater i 3. kvartal.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 2,6 prosent til 47,86 kroner.- Mer usikkerhetPareto-analytiker Eirik Haavaldsen tegner overfor TDN Direkt bildet av et godt underliggende marked.- Vi tror egentlig mye av den styrken som har vært der er litt midlertidige effekter av scrubber-installasjoner og flåteineffektiviteter mer enn sterk etterspørsel. Når du ser på indikatorene så er det en grunn til at børsene faller, og det er klart det er usikkerhet på tørrlast, også, sier han.- Selv om den underliggende tilbudssiden (altså flåtevekst og -utnyttelse), særlig i 3. og 4. kvartal med blant annet scrubber-installasjoner og tankvask som hjelper på, er det klart det har blitt mer usikkerhet på etterspørselssiden i tillegg, føyer analytikeren til.Utbytte overraskerTil tross for et høyere tap enn ventet, foreslår Golden Ocean-styret et overraskende høyt utbytte på 0,10 dollar per aksje.- Det er et ganske klart tegn på at selskapet er trygge på seg selv og på inntjeningen. De har tatt litt dekning, og ser at 0,10 dollar per aksje er fint, så det er et godt tegn at selskapet ihvertfall i øyeblikket er trygge på situasjonen, fortsetter Haavaldsen overfor TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også