Har tjent 522 millioner kroner på Oslo Børs hittil i år

(Finansavisen): Aksjefesten i Scatec Solar har løftet Alf Bjørseths verdier til nye høyder. I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Scatec Solar-aksjene nå er verdt to milliarder kroner.Bjørseth og familien eier 17 prosent av aksjene i Scatec Solar gjennom investerings- og utviklingsselskapet Scatec. Med en aksjeopptur på nær 37 prosent så langt i år, er årets urealiserte gevinst så langt på 522 millioner kroner.- I sum var 2018 et rimelig godt år for toppselskapet Scatec. Vi er mest opptatt av fremgang og verdiutvikling i våre porteføljeselskaper, og i den sammenheng er Scatec Solar selskapet som er mest synlig. Verdiutviklingen var veldig hyggelig i 2018 og har fortsatt i 2019. Det er vi veldig fornøyd med, sier adm. direktør John Andersen jr. i Scatec til Finansavisen. I tillegg til å være styreleder i Scatec Solar er han også Bjørseths svigersønn.Andersen viser til at aksjeposten i Scatec Solar fremdeles bokføres til kostprisen på i underkant av 176 millioner kroner, mens markedsverdien nå altså er mer enn tigangeren. Samtidig er gjelden på beskjedne 4,5 millioner kroner.- Hvor involvert er Bjørseth selv for tiden?- Alf har i stor grad trukket seg tilbake fra den daglige virksomheten i Scatec, men er fortsatt styremedlem i Scatec og vi drar regelmessig veksler på hans erfaringer, sier Andersen til Finansavisen.Utover Scatec Solar, sitter Scatec også med store posisjoner i blant annet Norsun og Norsk Titanium.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også