Hexagon ser risiko for at flere kontrakter blir utsatt

Hexagon Composites ser nå risiko for ytterligere kontraktutsettelser innen hydrogensegmentet, melder TDN Direkt.Selskapet ble i juli informert av en OEM-kunde innen bilindustrien om en kontraktutsettelse for hydrogentanker av årsaker ikke relatert til Hexagon. Ordren har en estimert verdi på 400-600 millioner kroner.Hexagon Composites forteller til TDN Direkt at de ikke har fått direkte indikasjoner fra andre leverandører om utsettelser.- Vi hører hva som foregår, men OEM-selskapene holder kortet tett til brystet. Vi ser et mønster i hele bransjen som gjør at vi synes det er riktig å kommentere dette, men vi har ingen konkrete holdepunkter for å anta dette. Vi forstår at særlig teknologien innen brenselscelleutviklingen tar lengre tid enn de signaliserte for et par år siden, sier Hexagon-sjef Jon Erik Engeset til nyhetsbyrået.- Vi tar ikke noe tapEngeset forteller videre at han ikke ønsker å kommentere for mye rundt kompensasjon for denne typen utsettelser, men at Hexagon generelt sett passer på at det er balanse i avtalene.- Vi henger ikke med hodet sånn sett. Det er viktigere for oss at vi hjelper denne aktøren i den revurderingen de gjør, og at vi er den foretrukne partner når de går i gang igjen, som vi forventer at de gjør, sier Hexagon-sjefen.Kontrakten som ble utsatt var ifølge TDN Direkt en betalt utviklingskontrakt, men med et løfte om at Hexagon Composites blir den valgte leverandøren.- I denne typen kontrakter har de alltid en bakdør, sier Engeset til nyhetsbyrået.- Vi tar ikke noe tap, men det er en inntektsstrøm som ikke kommer på kort sikt, som også påvirker utvanningseffekten på hydrogensatsingen vår, forteller han til TDN Direkt.Hexagon la onsdag morgen frem sine tall for 2. kvartal. Selskapet tapte penger, men inntektene gjorde et kraftig hopp.Hexagon-aksjen faller onsdag formiddag hele 13,17 prosent til 29,00 kroner. Hittil i år er imidlertid aksjen opp 18,61 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 9,23 prosent.