Hunter Group er fullfinansiert og klare for et strammere marked

Hunter Group presenterte fredag resultatrapporten for 2. kvartal 2019.Uten skip på vannet var ikke tallene særlig spennende, men selskapet rapporterte flere interessante nyheter med tanke på sin ramp-up mot å profittere på et ventet strammere tankmarked fra Q4 og inn i 2020.Hunter har inngått en 5-årig sale-and-leaseback avtale med et stort leasing-selskap med «svært attraktive betingelser».Dette bør være svært gledelig for aksjonærene da det ikke reduserer eksponeringen mot et strammere tankmarked nevneverdig, men fjerner bekymringer for ytterligere påfyll av egenkapital.Pareto Securities har tidligere sett en mulig likviditetsskvis i 1. kvartal 2020 om ikke salget av den 2. VLCCen til en far-east-kjøper ikke skulle materialisere seg.Fortsatt «avanserte samtaler»Selskapet har tidligere offentliggjort at de har mottatt et bud på to skip med en blokkpris på 196 millioner dollar, eller 98 dollar per skip. Hunter har allerede solgt ett av dem til en far-eastern-kjøper for 98 millioner dollar der levering vil skje 31. oktober. Salget vil generere en positiv kontanteffekt 37,6 millioner dollar.Hunter sier fortsatt at de er i «avanserte samtaler» om salg av skip nummer to. De aktuelle skipene ble kjøpt for 85,2 millioner dollar (inkl. scrubber), og salgene viser at Fredly & co kontraherte skipene på et nær perfekt tidspunkt.Legger du 98 millioner dollar på de åtte VLCCene, trekker i fra netto gjeld og gjenværende capex, så ligger den verdijusterte egenkapital (NAV) i Hunter Group på 4,4-4,5 kroner per aksje.Billig finansiering på plassI 2. kvartal sikret rederiet seg en finansieringsfasilitet på 420 millioner dollar fra et syndikat av ledende shippingbanker. Lånet vil finansiere om lag 60 prosent av byggekostnaden for båtene ved levering. Med en rentemargin på bare 275 basispunkter er det åpnebart at shippingbankene ser lav kredittrisiko for Hunter Group. Lånet har en nedbetalingsprofil på 16 år med 5-årig tenor.I tillegg ble det hentet inn 695 millioner dollar i ny egenkapital gjennom emitering av 190.454.000 nye aksjer til 3,65 kroner per aksje. Noen hadde kanskje håpet på at utvanningen skulle bli noe mindre, men samtidig har balansen blitt solid og Hunter Group ser ut å være klar for et uhorvelig spennende tankmarked det kommende året. Sundt-familien, Arne Fredly og Arne Blystad er alle tungt investert i Hunter Group.Aksjen handles opp 2,78 prosent til 3,70 kroner.