Hvor mange rentekutt kan vi forvente oss?

Onsdag valgte Federal Reserve å kutte den amerikanske styringsrenten med 25 basispunkter til 2,00-2,25 prosent.I dagens rapport fra DNB Markets skriver sjeføkonom Kjersti Haugland at rentekuttet ikke det første av mange.- Vi ser på dette som en «mid-cycle adjustment», ikke som begynnelsen på en langvarig periode med kutt, slo USAs sentralbanksjef Powell fast etter å ha levert et godt varslet rentekutt på 25 basispunkter i går kveld, skriver Haugland. To av komitémedlemmene, Esther George og Eric Rosengren, tok dessuten dissens, og foretrakk en uendret rente. - Budskapet ble tatt dårlig imot av markedsaktører som hadde håpet på kraftige stimulanser fremover. Aksjemarkedene falt, og endte drøye en prosent lavere enn dagen før. Dollaren styrket seg med en prosent mot euroen. Den dårlige stemningen ser vi også spor av andre steder. Asiatiske børser er i minus i dag, slår Haugland fast.Selv om sentralbanken ikke ser for seg en mye lavere rente i tiden som kommer, vil de neppe nøye seg med gårsdagens kutt. Ifølge DNB Markets priser markedet fortsatt inn en sannsynlighet på 62 prosent for nok et rentekutt på neste møte 18. september. Haugland tror Fed ønsker å gå mer gradvis frem, og at de derfor venter til møtet i oktober, og at dette blir siste kutt i denne omgang.