Johan Sverdrup kan komme på allerede i oktober

Ifølge Pareto Securities er det store muligheter for tidlig oppstart på oljefeltet.

Ifølge Pareto Securities har fysiske oljetradere mottatt lasteplaner for Sverdrup-olje fra begynnelsen av oktober 2019, noe som tilsier at produksjonen med stor sannsynlighet starter før Equinors tidligere guiding om oppstart i november, skriver Pareto Securities i en oppdatering fredag.Det melder TDN Direkt.«Vi tror også at produksjonen sannsynligvis vil overgå markedets forventninger ettersom volumene som tilbys er nær 400.000 fat per dag for oktober alene, noe som innebærer at feltet kan være på fase 1-platå på 440.000 fat per dag før den tidligere guidingen på midten av 2020», skriver meglerhuset.Hvis Pareto får rett, kan det løfte meglerhusets Sverdrup-produksjonsestimater for 2020 med rundt 10 prosent, hvor innvirkning på total produksjon vil være 5,2 prosent for Lundin, 2,4 prosent for Aker BP og 0,8 prosent for Equinor, ifølge meglerhuset.