Johnson & Johnson - Foto: AP

Johnson & Johnson fikk megabot, men investorene jubler

Johnson & Johnson er dømt til å betalte 572 millioner dollar i bøter. Det er vesentlig mindre enn de 17 milliardene som var ønsker i påtalen.

Farmasigiganten Johnson & Johnson er dømt til å betale 572 millioner dollar i bøter, tilsvarende 5,15 milliarder kroner, ifølge Reuters.Selskapet er funnet ansvarlig for å ha bidratt til opioid-epidemien i USA, ved å drive villedende markedsføring, av en dommer i delstaten Oklahoma.Mike Hunter, en delstatsadvokat i Oklahama, var den første som gikk rettens vei for å få Johnson & Johnson dømt.Han mente at selskapet skulle betalte en bot på hele 17 milliarder dollar.Investorene hadde fryktet et vesentlig verre utfall fra rettsaken og sender Johnson & Johnson-aksjen opp på 2,11 prosent på Wall Street.Tidligere i vår inngikk Purdue Pharma og Teva Pharmaceuticals forlik og måtte betale henholdsvis 270 og 85 millioner dollar for sitt bidrag til opioid-epidemien.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også