- Kan lett sitte på flere milliarder fat

Rystad-analytiker mener det seneste oljefunnet i Guyana har enorm betydning.

- Etter å ha dominert listen over store offshore oljefunn i 2018, forlenger Guyana sin vinnerrekke. Med flere identifiserte prospekter kan Tullow og partnerne lett være sittende på en blokk bestående av flere milliarder fat, skriver analytiker Palzor Shenga i Rystad Energy i en oppdatering etter oljefunnet i Guyana, som ble annonsert mandag.«Jethro-1»-brønnen var på analyseselskapets liste over brønner å følge med på i 2019. - Funnet har ikke bare stor betydning for prospektene identifisert i blokken, men også for den fremtidige letingen i Guyana, og sementerer utvidelsen av petroleumssystemet utover den «game changing» Staebrok-blokken, skriver Shenga. Funnet er også gode nyheter for andre operatører som skal drive leteboring i området i nær fremtid, ifølge Rystad-analytikeren.I tillegg til den Repsol-opererte «Carapa-1»-brønnen i Kanuku-blokken, skal CGX bore «Utakwaaka-1»-brønnen i Corentyne-blokken innen utgangen av året. - Tullow er partner i Kanuku-blokken og selskapets kunnskap vil være svært hjelpsomt på «Carapa-1»-brønnen ettersom selskapet var i stand til å fullføre en ekstremt kostnadseffektiv operasjon på «Jethro-1», tilføyer Shenga.