- Kanskje Trump begynner å innse at toll ikke bare er bra?

Stemningen ble brått bedre, ifølge sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

Amerikanske børser snudde fra minus til kraftig pluss, lange renter kom opp rundt fem basispunkter og oljeprisen steg med 2 ½ dollar fatet, da det kom melding om at tolløkningen på mange av varene som skulle fått 10 prosent toll fra 1 september, utsettes til 15 desember. Samtidig ble det meldt at en del varer ville bli helt unntatt fra toll, grunnet nasjonal sikkerhet og andre hensyn. «Om det var utsettelsen av tollen som gjorde utslag, eller at det også ble meldt at USA og Kina igjen har telefonisk kontakt og har avtalt å snakkes igjen om to uker, er jeg ikke helt sikker på. Uansett, stemningen ble brått bedre», skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i morgenrapporten.  Kronen styrket seg på både bedre risikosentiment og en høyere oljepris, EURNOK kom ned 10 øre og handler nå 9,91.Les også: USA unntar visse varer fra nye tollerDet er ifølge Olsen ikke helt lett å skjønne at tollutsettelsen skal bety veldig mye for utviklingen i handelskrigen. «Partene er fortsatt ikke enige og har heller ikke gjort noen nye avtaler seg imellom. Men, de prater fortsatt sammen, det er bra. Kan hende var det mest signifikante i går at Trump uttrykte bekymring for juleshoppingen og at det var grunnen til å utsette tolløkningen på elektronikk, leker og klær. Det er en sjelden innrømmelse fra den kanten om at tolløkninger faktisk rammer amerikanske forbrukere. Kanskje begynner han å innse at toll ikke bare er bra? Vi får se», skriver sjeføkonomen.