Kjempesmell for inkassoselskap - børstaper tok helt av

Det var store bevegelser på Oslo Børs torsdag. Ved åpning var hovedindeksen svakt ned, men ved lunsjtider var fallet på det meste hele to prosent. Utover dagen hentet det seg inn igjen, og hovedindeksen endte dagen på 817,93, ned 0,58 prosent.Det var positive handelsnyheter som bidro til å snu utviklingen. Hua Chunying, en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, uttalte at Kina håper USA «kan møte Kina på halvveien og implementere konsensus mellom de to partene fra møtet i Osaka». Ellers valgte Norges Bank i dag å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,6 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen ned 1,80 prosent til 58,41 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 0,96 prosent til 54,70 dollar per fat.Av tungvekterne falt Equinor 0,47 prosent, mens Mowi falt 1,01 prosent. Aker BP falt 2,42 prosent.Børstaperen Element steg vanvittige 43,92 prosent etter det ble klart at selskapet var uenige med Alpha Blue Ocean om konvertering av dødsspirallånet. Seabird Exploration falt 9,33 prosent etter å ha lagt frem sine kvartalstall, mens Idex Biometrics falt 6,53 prosent på sine tall. Innen rigg var det nok en blytung dag. Borr Drilling falt 13,23 prosent, mens Norhern Drilling falt 10,46 prosent. Seadrill falt 3,55 prosent. Ellers falt Nel 5,31 prosent, mens Scanship falt 2,47 prosent. Norwegian endte ned 1,39 prosent.B2HoldingInkassoselskapet B2Holding falt hele 14,70 prosent etter det i dag tidlig ble klart at toppsjef Olav Dalen Zahl går av på dagen. Finansdirektør Erik Just Johnsen vil fungere som midlertidig administrerende direktør fra i dag og frem til styret utnevner en ny administrerende direktør.Johnsen har vært i selskapet i 6 år, hvorav de siste 3 som selskapets finansdirektør. B2Holding skriver at Johnsen er sterkt motivert for å påta seg rollen inntil en permanent løsning er på plass.Golden OceanJohn Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean var i dag tidlig ute med kvartalstall. Rederiet meldte om et resultat etter skatt på minus 33,09 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot 8,98 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var forventningen minus 20,00 millioner dollar.Driftsresultatet ble minus 7,04 millioner dollar, mot 25,12 millioner dollar året før. Ifølge TDN Direkt var det ventet et driftsresultat på minus 4,00 millioner dollar.Til tross for et høyere tap enn ventet, foreslår Golden Ocean-styret et overraskende høyt utbytte på 0,10 dollar per aksje.- Det er et ganske klart tegn på at selskapet er trygge på seg selv og på inntjeningen. De har tatt litt dekning, og ser at 0,10 dollar per aksje er fint, så det er et godt tegn at selskapet ihvertfall i øyeblikket er trygge på situasjonen, sa Pareto-analytiker Eirik Haavaldsen til TDN Direkt. Aksjen falt 4,80 prosentVeidekkeOgså Veidekke var i dag tidlig ute med kvartalstall. Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 399 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot minus 135 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 10.031 millioner kroner, sammenlignet med 9.465 millioner kroner i 2. kvartal 2018.Aksjen steg 1,86 prosent.Les også: Veidekke-sjefen: -Vi har mange spennende jobber foran oss Self Storage GroupSelf Storage Group, hvor Øystein Stray Spetalen er storaksjonær, meldte i dag tidlig om et resultat etter skatt på 12,10 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 11,85 millioner kroner i samme periode i fjor.Driftsresultatet etter verdijusteringer ble 21,79 millioner kroner, sammenlignet med 16,54 millioner kroner ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 61,02 millioner kroner, mot 58,70 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen falt 4,31 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også