Kraft Heinz skriver ned verdier for 1,22 milliarder dollar

Kraft Heinz virker å slite både rent kommersielt, men også i egne rekker.

The Kraft Heinz Company presenterte et foreløpig resultat for andre kvartal 2019 torsdag.Den endelige kvartalsrapporten ble utsatt på ubestemt tid.Ledelsen skal ha oppdaget en "material weakness" hva gjelder "the level of precision" vedrørende allokeringen av prosjektert kontantstrøm for noen merkevarer. Det skal igjen ha påvirket verdsettelsen av goodwill, men også andre eiendeler, heter det i en melding fra selskapet torsdag. Kraft Heniz kunne offentliggjøre at de tar en nedskrivning på hele 1,22 milliarder dollar i kvartalet.744 millioner dollar er relatert til eksportrettet virksomhet, mens 474 millioner dollar relaterer seg til Miracle Whip, Velveeta, Lunchables, Maxwell House, Philadelphia og Cool Whip brands.Justert resultat per aksje endte på 0,78 dollar, mot 0,99 dollar per aksje i fjor.Justert EBITDA endte på 1,60 milliarder dollar, ned fra 1,95 milliarder dollar året før.Omsetningen ble 6,41 milliarder dollar, mot 6,69 milliarder dollar ved samme korsvei året før. «Nedgangen vi så i første halvår er ikke noe vi kan finne akseptabelt i tiden fremover,» skriver CEO Miguel Patricio i meldingen. Warren Buffetts Berkshire Hathaway eier om lag 26,7 prosent av aksjene i selskapet.Selskapet er under etterforskning fra SEC for feil regnskapsføring de siste årene. Aksjen kollapser 13,48 prosent på Wall Street torsdag.