Kriseaksje stupte på sterk Oslo Børs

Det var oppgang på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen steg 1,01 prosent til 861,29. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,6 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen ned 0,67 prosent til 60,67 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 1,48 prosent til 55,87 dollar per fat.Fokuset i markedet er nå rettet mot utviklingen i handelskrigen. Torsdag uttalte president Donald Trump at handelssamtaler hadde funnet sted den dagen, og at det vil bli flere samtaler de kommende ukene.Av tungvekterne steg Equinor 0,74 prosent, mens Norsk Hydro steg 4,08 prosent. Yara steg 3,48 prosent etter at Nordea Markets oppgradert e aksjen fra hold til kjøp med kursmål 440 kroner.Børsvinneren Scatec Solar steg 3,62 prosent på en melding om at det har sikret kommersiell drift for ytterligere 65 MW av Benban-prosjektet i Egypt. Napatech fortsatte himmelferden og steg 23,86 prosent.Arne Fredlys tankrederi Hunter Group steg 3,33 på sin kvartalsrapport.Ellers falt Solstad Offshore hele 13,41 prosent, mens Norwegian falt 5,97 prosent.BW OffshoreDagens vinner ble BW Offshore som steg hele 23,28 prosent på sterke kvartalstall. Selskapet meldte fredag morgen om en EBITDA på 192 millioner dollar i årets andre kvartal, mot ventet 161 millioner dollar.Inntektene beløp seg til 286 millioner dollar, mot ventet 267 millioner dollar.BW Offshore oppjusterte i rapporten 2019-produksjonen på Dussafu-lisensen fra 3,9-4,2 til 4,1-4,4 millioner fat.- Tallene gjenspeiler den fulle effekten av våre vellykkede investeringer i FPSO feltutvikling gjennom BW Catcher, BW Adolo og Tortue-utviklingen på Dussafu. Disse er nå fullt operative og genererer betydelig kontantstrøm og langsiktige verdier for våre aksjonærer, sa toppsjef Marco Beenen i en kommentar.B2HoldingInkassoselskapet B2Holding som har fått hard medfart på børsen den siste tiden, fikk en pen revansj fredag. Aksjen steg 18,15 prosent på kvartalsrapport for andre kvartal.Selskapet tapte 269,60 millioner kroner etter skatt i 2. kvartal 2019, mot 181,71 millioner kroner i samme periode i fjor.Selskapet varslet imidlertid forrige uke at det ville legge frem et tap på 270 millioner kroner . De meldte da at tapet var grunnet avsetninger på 421 millioner kroner, som i hovedsak knytter seg til engangs netto nedskrivninger på sikrede porteføljer i Kroatia, Bulgaria og Romania.Årsaken til oppgangen kan antagelig tilskrives at selskapet har fått lettelser i lånebetingelsene.I tillegg har styreleder Jon Harald Nordbrekken i dag kjøpt én million aksjer i selskapet, ifølge en børsmelding like før børsslutt fredag.Thin Film ElectronicsKriseaksjen Thin Film Electronics falt hele 28,21 prosent etter at selskapet la frem blodrøde kvartalstall og meldte at selskapet kan gå over ende om det ikke klarer å skaffe penger.I kvartalsrapporten skrev selskapet at kontantbeholdningen på 8,4 millioner dollar ved utgangen av juni skal klare å holde selskapet flytende gjennom tredje kvartal.Thin Film har forsøkt å hente penger i sommer, men måtte avlyse denne emisjonen.Selskapet forsøker å finne alternative finansieringskilder, men det er ikke sikkert at dette lykkes, ifølge rapporten.