LO-medlemmer kan få gunstigere lån fremover

Har inngått avtale med SpareBank 1-alliansen.

LO har inngått avtale med to banker i SpareBank 1-alliansen, SpareBank 1 Østlandet og SpareBank 1 SMN, om nye og bedre betingelser for boliglån til LO-medlemmer. Avtalen omfatter boliglån for medlemmer over 34 år, boliglån for unge og førstehjemslån uavhengig av alder, og er en del av fordelsprogrammet LOfavør.Det skriver LO i en pressemelding onsdag.- LO har et godt fordelsprogram for fagorganiserte, med blant annet Norges beste innboforsikring. Nå er vi glade for å kunne tilby medlemmene våre enda bedre betingelser på boliglån, og dermed større trygghet i hverdagen, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han framhever førstehjemslånet som særlig viktig.- Det er en utfordring for stadig flere å komme inn på boligmarkedet. Med rentebetingelser som gjør det mulig å håndtere lånet, kan flere unge få innpass i boligmarkedet. Det bidrar til mindre sosiale forskjeller, sier LO-lederen i pressemeldingen.Flere unge trenger råd og veiledning om hvordan de kan skaffe seg egen bolig. Det er en stor og viktig avgjørelse å ta. LO har derfor også lagt vekt på at bankene skal tilby personlig økonomisk rådgivning til de som ønsker det.LOfavør Førstehjemslån:

  • Lån innenfor 85 % og øvrige krav i Boliglånsforskriften
  • Gjelder lån til kundens første bolig og kan ikke økes eller refinansieres til samme vilkår
  • Nominell rente fra 2,25 pst
LOfavør Boliglån Ung:
  • Lån innenfor 85 % av boligverdi og øvrige krav i Boliglånsforskriften
  • Gis til kunder 18 – 34 år
  • Nominell rente fra 2,32 pst
LOfavør Boliglån:
  • For kunder over 34 år
  • Lån innenfor 75 % av boligverdi og ellers innenfor Boliglånsforskriften, nominell rente fra 2,50 pst
  • Lån innenfor 50 % av boligverdi og ellers innenfor Boliglånsforskriften, fra 2,32 pst


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også