- Markedene priser inn nå omtrent fire rentekutt

Erik Johannes Bruce og Dane Cekov om ukens viktigste.

«Fokuset denne uken kan bli på Fed», skriver Erik Johannes Bruce og Dane Cekov i Nordea Markets i morgenrapporten. Onsdag får vi referat fra Feds siste rentemøte. På møtet kuttet Fed med 25 basispunkter. «Rentekuttet ble presentert som en «mid-cycle» justering. Historisk sett har Fed kuttet rentene tre ganger ved slike tidligere rentejusteringer. Markedene priser inn nå omtrent fire rentekutt, i tillegg til den som Fed allerede har gjennomført», heter det fra duoen i Nordea Markets. Referatet blir lest nøye for å se om vi får mer klarhet i hva en «mid- cycle» justering betyr.10 år etter finanskrisenMuligens kan også Jerome Powell ifølge Bruce og Cekov komme med avklaringer i talen han skal holde på Jackson Hole symposiet på fredag. Temaet for årets symposium er «utfordringer for pengepolitikken» 10 år etter finanskrisen. «Symposiet er av en akademisk karakter, men har av og til tidligere blitt benyttet av Fed til å sende pengepolitiske signaler», ifølge økonomene.Torsdag får vi flash PMI-tall for Tyskland og Frankrike og hele eurosonen. Over sommeren har vi fått en rekke skuffende tall fra tysk økonomi som har gitt økt resesjonsfrykt. «Særlig PMI-tallene for industrien har vært svært dårlige, mens aktiviteten servicesektoren holder seg oppe på et greit nivå. Ukas tall vil gi signaler om den økonomiske utviklingen i Tyskland og eurosonen stabiliseres eller om vi må vente ytterligere forverring», skriver Bruce og Cekov.Viktigste fra NorgeDet viktigste fra Norge denne uken blir ifølge Nordea-økonomene 3. kvartalsundersøkelsen rund oljeinvestering som kommer ut torsdag. «God vekst i oljeinvesteringene er viktig grunn til at det er god vekst i norsk industri. Undersøkelsen vil antagelig tyde på at veksten fortsetter i år, men at det flater ut i 2020. Vi regner med at undersøkelsen tyder på vekst i oljeinvesteringene på linje med Norges Banks anslag», heter det. I dag tidlig fikk vi inn boligpristall fra Sverige. De var flate på måneden, men opp 2,1 prosent over året. Etter fjorårets prisnedgang, har prisveksten stabilisert seg.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også