Meglerhus jekker opp anbefalingen på biotekaksje

Norne jekker opp anbefalingen på Photocure, men senker kursmålet. 

Kreftmedisinselskapet Photocure var forrige uke ute med kvartalstall. I etterkant av tallene skrev meglerhuset Norne Securities at inntektene i andre kvartal var litt dårligere enn ventet, mens Ebitda og resultat per aksje var omtrent som ventet. I en oppdatering onsdag skriver Norne at det har redusert estimatene sine noe etter rapporten, for å reflektere en lavere vekst i nordisk salg, og et noe mer konservativt syn på veksten i USA. Til tross for dette reduseres kursmålet kun marginalt, fra 65 til 64 kroner. Anbefalingen på aksjen oppgraderes fra hold til kjøp. De siste dagene har Photocure-aksjen falt noe tilbake, og Norne skriver de ser på korreksjonen som en attraktiv mulighet til å gå inn i aksjen. I skrivende stund står aksjen i 52,10 kroner, og Norne ser dermed en oppside på rundt 23 prosent. Meglerhuset mener videre at fortsatt vekst og positiv Ebitda i andre halvår, vil være de viktigste driverne for aksjen. Også Edison Investment Research har tatt grep om Photocure-aksjen etter tallene, og senker kursmålet fra 70 til 69 kroner. Det er riktignok verdt å merke seg at Photocure betaler Edison for analysen.