Meglerhus tror kursfesten fortsetter

Analytiker Jørgen V. Bruaset i Nordea Markets ser flere triggere for langsiktig vekst i Scatec Solar, og har i dag sendt ut en kjøpsanbefaling på aksjen.- Scatec Solar har over tid demonstrert en imponerende track-record med operasjonell evne til å levere 1GW i årlig ny kapasitet. I forkant av selskapets kapitalmarkedsdag 18. september, mener vi at siste tids utvikling indikerer at 2021-målsetningen om 3.5GW er i rute, skriver Bruaset i en oppdatering.Han er godt fornøyd med ledelsens langsiktige vekstmålsetninger, som potensielt kan være en kortsiktig kurstrigger for aksjen.Gitt selskapets positive vekstutsikter, diskonterer Nordea Markets nå mulig kapasitet på 5.5GW i 2023, som medfører at Bruaset hever kursmålet fra 108 til 117 kroner. Ikke uventet betyr det at kjøpsanbefalingen opprettholdes.- Vi mener at kombinasjonen av en sterk underliggende etterspørselsvekst etter solkraft globalt, samt økt kapitalflyt til ESG-fond vil understøtte aksjen over lengre sikt, avslutter Bruaset.I skrivende stund omsettes aksjen for 100 kroner, opp 3,68 prosent.Det betyr at aksjen har lagt på seg 8,11 prosent den siste måneden mens den er opp 37,09 prosent hittil i år.I løpet av det siste året er kursoppgangen på 65,86 prosent.Den høyeste noteringen for Scatec Solar-aksjen er på 103,60 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også