Meglerhus tror på Trøim-suksess i Mexico

Både ledelsen i Borr Drilling og ABG Sundal Collier er optimistiske til mulighetene i Mexico.

Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling opplyste tirsdag at selskapet har blitt tildelt en tredje kontrakt av Pemex i Mexico under "cluster 2". Kontrakten er for en premium jackup-rigg i fjerde kvartal 2019 med en varighet på 18 måneder. Videre uttalte ledelsen at de er optimistiske til fremtidige muligheter tilknyttet den fortsatt sterke etterspørselen i regionen.Det synet deler også ABG Sundal Collier, som ifølge TDN Direkt tror det vil komme ytterligere kontraktsmuligheter for Borr i Mexico, ettersom Pemex har økt sin etterspørsel.Meglerhuset skriver i sin siste oppdatering at de tror riggen i kontrakten over er «Galar» som for tiden er aktivert hos et verft i Singapore.Meglerhuset estimerer ebitda-bidraget fra kontrakten til om lag 50.000 dollar pr dag, noe som impliserer en dagrate på rundt 100.000 dollar pr dag, skriver nyhetsbyrået. Pareto Securities estimerer et årlig ebitda-bidrag fra kontrakten til om lag 15 millioner dollar, med potensiell oppside basert på måloppnåelse. Meglerhuset mener det er positivt å se at Borr Drilling bekrefter posisjonen sin i det mexicanske jackupmarkedet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også