Nå er alt klart for seismikkfusjon

Alle vilkår i fusjonen mellom TGS og Spectrum er nå oppfylt.

Vilkårene i fusjonen mellom TGS-Nopec og Spectrum er nå oppfylt, opplyses det i en børsmelding.Partene erklærer nå dermed transaksjonen som ubetinget.Spectrums siste noteringsdag på Oslo Børs er satt til 14. august, og det fusjonerte selskapet kan handles fra og med 15. august.- Strategisk riktigDet var i starten av mai det ble kjent at seismikkgiganten TGS ville kjøpe Spectrum. Oppkjøpet innebar en kjøpspris på 61,9 kroner per Spectrum-aksje.Oppkjøpet er i all hovedsak aksjebasert, ved at eksisterende aksjonærer i Spectrum får 0,28x ordinære TGS aksjer for hver Spectrum aksje samt et kontantoppgjør tilsvarende 0,27 dollar etter TGS sitt utbytte.Analytiker i Sparebank 1 Markets, Tommy Johannessen, uttalte til Hegnar.no tilbake i mai at oppkjøpet virker riktig, og pekte på at TGS vil få økt eksponering mot Sør-Atlanteren.- Vi syntes oppkjøpet ser strategisk riktig ut, ettersom de to selskapene opererer med samme forretningsmodell og i stor grad utfyller hverandre geografisk. Spectrum har investert spesielt mye i Sør-Atlanteren de siste årene, inkludert i Brazil og Argentina. Dette er veldig attraktive seismikkområder nå og et strategisk vekstområde for TGS, som har hatt relativt lav eksponering her, sa Johannessen til Hegnar.no.Les hele meldingen her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også