NOFI-sjefen om de nye eierne: - De vil være aktive

Norwegian Finans Holding (NOFI) beskriver de nye eierne som solide, og venter at de vil være aktive.Det sier administrerende direktør Tine Wollebekk til TDN Direkt mandag.Nordic Capital og Sampo kjøper henholdsvis 11,14 og 6,33 prosent av Norwegian Finans Holding fra Norwegian Air Shuttle, ifølge en melding mandag.- Jeg tror nok de vil være aktive eiere, og det håper jeg. Vi vil gjerne skape verdier for eierne, og levere på deres forventninger, sier Wollebekk til TDN Direkt, og legger til at de nye eierne er «veldig solide».Wollebekk vil ikke gå i detaljer om hvilken rolle NOFI har hatt i salgsprosessen, men sier at «dersom man skal selge og kjøpe en bank er det vel naturlig å snakke med banken også», ifølge TDN Direkt.Wollebekk trekker frem eiernes erfaringer innen finansielle tjenester.- Flyselskapet har vært en veldig viktig eier for oss gjennom årene. Så kan det være veldig bra for oss med en nye eiere som har bred erfaring innen finansielle tjenester. Så vi ser positivt på det, sier Wollebekk, ifølge TDN Direkt.Wollebekk understreker at samarbeidet med Norwegian Air Shuttle fortsetter som før, og ser ikke noen endringer i forholdet selv etter 2029, når avtalen mellom partene skal reforhandles.- Selve avtalen er på en måte uoppsigelig, det er de kommersielle vilkårene man forhandler om når den tid kommer. Det har hele tiden vært to selvstendige børsnoterte selskaper, og vi hadde ganske tøffe forhandlinger i fjor sommer og i våres, så jeg tror det vil være på samme prinsipper. Avtalen fortsetter og så skal vi forhandle om vilkår, sier Wollebekk til TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også