Nok en kjempesmell for inkassoselskap - blytungt i rigg

Etter å ha åpnet i positivt terreng endte det med nedgang på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen falt skarpt etter det ble klart at Kina er klar til å gjennomføre mottiltak i handelskrigen med USA . Kina ønsker å heve tollsatsene på amerikanske varer verdt 75 milliarder dollar.Hovedindeksen falt 0,56 prosent til 840,32. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,6 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen ned 1,50 prosent til 59,02 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 2,44 prosent til 54,0 dollar per fat.Av tungvekterne falt Equinor 1,59 prosent, mens Norsk Hydro falt 2,46 prosent. DNB falt 1,65 prosent.African Petroleum ble dagens vinner med en oppgang på 21 prosent, mens riggselskapene Borr Drilling og Seadrill skilte seg ut på den negative siden med fall på henholdsvis 8,18 og 10,89 prosent.Norwegian falt 6,96 prosent etter at SEB nedgraderte aksjen til hold og mer enn halverte kursmålet .B2HoldingInkassoselskapet B2Holding fikk nok en blytung dag på børsen, etter at selskapet kom resultatvarsel i dag tidlig. Aksjen falt hele 12,13 prosent.Selskapet varslet at det ville legge frem et tap for 2. kvartal på 270 millioner kroner grunnet avsetninger på 421 millioner kroner som i hovedsak knytter seg til engangs netto nedskrivninger på sikrede porteføljer i Kroatia, Bulgaria og Romania.Nedskrivningene for de tre landene er på 338 millioner kroner.Nyheten kommer kun en uke etter at administrerende direktør Olav Dalen Zahl i B2Holding gikk på dagen. Aksjen falt rundt 15 prosent i den forbindelse.FrontlineJohn Fredriksens tankrederi Frontline kunngjorde før børsåpning at det hadde inngått en avtale med Trafigura-datter Trafigura Maritime Logistics (TML) om kjøp av ti suezmax-tankere bygget i Korea i 2019. Alle skipene er utstyrt med scrubbere.Som en del av avtalen har Frontline opsjoner på å kjøpe ytterligere fire skip gjennom et annet TML special purpose-selskap.Oppgjøret vil skje i form av 16.035.856 Frontline-aksjer til avtalt kurs 8,00 dollar som utstedes ved signering, og i tillegg et kontantbeløp på 538-547 millioner dollar som kommer til utbetaling når oppkjøpet fullføres.Trafigura vil eie 8,48 prosent av Frontline etter transaksjonen.- I sum finner vi denne transaksjonen attraktiv med umiddelbart innvanning til både resultat pr aksje (eps) og verdijustert egenkapital (nav). Godt gjort, skriver Clarksons Platou i en oppdatering, ifølge TDN DirektDe estimerer at nav øker med fire prosent umiddelbart, og med syv prosent hvis man tar med verdien av scrubbere på skipene. Meglerhuset merker seg også at Frontline har avtalt å ta de ti skipene inn på kontrakt før den planlagte kjøpsdatoen 15. november, og at dette etter deres syn signaliserer at Frontline er ganske bullish på kortsiktige markedsutsikter.Frontline-aksjen steg 2,88 prosent.SalmarOppdrettsselskapet Salmar var fredag morgen ute med tall for andre kvartal.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 916,5 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 763,0 millioner kroner i samme periode i fjor.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 804 millioner kroner.Ifølge selskapet selv skyldes resultatforbedringen i hovedsak god drift, lavere produksjonskostnader og økte slaktevolumer for Segment Midt-Norge. Samtidig bidro biologiske utfordringer til et mer krevende kvartal for Segment Nord-Norge.Driftsinntektene beløp seg til 3.296,3 millioner kroner, sammenlignet med 2.944,0 millioner kroner i 2. kvartal 2018. Analytikernes forventninger lå her på 3.239 millioner kroner.Sjømatanalytiker Tore Tønseth i Sparebanken 1 Markets mener det totalt sett var en god underliggende rapport for Salmar.- Det var en positiv undertone i rapporten og i den forstand så er det riktig med kursutviklingen i dag. Salmar ser nå mer ut som en kjøpsanbefaling enn nøytral etter fallet vi har hatt den siste uken, sa Tønseth til TDN Direkt.Salmar-aksjen steg 3,33 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også