<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea utsetter Brasil-obligasjon

Nordea sier at de utsetter obligasjonskjøp fra Brasils regjering. Jair Bolsonaros administrasjon har fått hard kritikk for håndteringen av Amazonas-brannene.

    Publisert 30. aug. 2019 kl. 06.11
    Oppdatert 31. aug. 2019 klokken 15.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 111 ord

    Den Helsinki-baserte banken sier torsdag at de vil innføre en «midlertidig karantene». Banken påpeker at Bolsonaros beslutning om å svekke miljøbeskyttelseslover kan føre til avskoging i landet.Kjøp og salg av obligasjoner er en form for handel der man kan tjene penger på svingninger i blant annet statsobligasjoners verdi.Hvor lenge karantenen varer, avhenger av den politiske situasjonen i landet. Nordea understreker at Bolsonaro-regjeringens videre håndtering av saken ikke bare påvirker Brasils politiske stabilitet, men også frihandelsavtaler mellom EU og Mercosur-landene i Sør-Amerika.Regnskogen Amazonas, som ofte omtales som verdens lunge, har hatt tusener av branner i flere uker. Bolsonaro, som har utvist skepsis til klimaforskningen, har fått internasjonal kritikk for håndteringen av brannene.(©NTB)