Norwegian dumper alle aksjene i Bank Norwegian

Norwegian Air Shuttle skriver i en melding at de har inngått en avtale om å selge hele sin aksjebeholdning i Norwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian.Norwegian selger aksjene for 2,218 millioner kroner til Cidron Xingu Limited, et selskapet som er indirekte kontrollert av PE-fondet Nordic Capital Fund IX og den finske finans- og forsikringsgiganten Sampo.Salgsprisen tilsvarer 68 kroner per aksje, en premie på 15,4 prosent på fredagens sluttkurs.Det er imidlertid 38 prosent under all-time high fra 27. august i fjor på 109,8 kroner.Gitt at at finansmyndighetene godkjenner hele transaksjonen, vil Norwegians kontantposisjon bedres med 934 millioner kroner.Selskapets bokførte egenkapital vil stige med 196 millioner kroner.«Salget av NOFI-aksjene er en del av Norwegians strategi for å styrke vår fly-business og fokusere på taktskiftet fra vekst til lønnsomhet. Samarbeidet mellom flyselskapet og banken har vært en fantastisk suksess i Norden for mange år og vil fortsette uten av flyselskapet innehar aksjer i NOFI. Vi ser frem til å fortsette vårt nære samarbeid gjennom Norwegian Reward i takt med at NOFI fortsetter sin europeiske ekspansjon», sier Geir Karlsen, fungerende Norwegian-sjef, i en melding.Selges i flere omgangerIfølge meldingen har Norwegian solgt 18.619.477 aksjer, tilsvarende 9,97 prosent av de utstående aksjene, mandag. Sluttføringen av transaksjonen ventes 26. august.PE-fondet Nordic Capital kjøper 11.851.792 aksjer, tilsvarende 6,35 prosent av de utestående aksje, mens Sampo overtar 6.767.685 aksjer, tilsvarende 3,62 prosent.Etter den initielle transaksjonen sitter Norwegian igjen med 7,50 prosent av de utestående aksjene i NOFI.Den resterende beholdningen på 14.004.262 vil bli solgt betinget at finansmyndighetene godkjenner transaksjonen. Nordic Capital vil kjøpe 8.945.842 aksjer i den påfølgende transaksjonen, mens Sampo vil erverve 5.058.420 aksjer.Om hele transaksjonen blir godkjent, vil Nordic Capital og Sampo sitte på henholdsvis 20.797.634 og 11.826.105 aksjer i NOFI, tilsvarende 11,14 og 6,33 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også