Nyheter sender flere aksjer til værs på Oslo Børs

Kort tid etter at mandagens handel startet på Oslo Børs står hovedindeksen i 839,08 poeng, opp 1,45 prosent.Store selskaper som Hydro, Telenor og DNB klatrer henholdsvis 2,68 prosent, 0,65 prosent og 1,75 prosent.Hva gjelder handelskrigen uttalte Trump-rådgiver Larry Kudlow i løpet av helgen at partene igjen vil snakke sammen innen 10 dager. Selv om Kudlow skal ha vært tydelig positiv, har Trump kommentert situasjonen med «jeg er ikke klar til å inngå en avtale enda».Et fat Nordsjøolje omsettes for 59,45 dollar, opp 0,71 prosent.EquinorFra og med i dag vil aksjene i Equinor bli handlet eksklusiv dividende på 0,26 dollar. Basert på dagens kurs betaler energigiganten ut nær 7,79 millioner kroner til aksjonærene i utbytte.Aksjen stiger 0,54 prosent til 148,20 kroner.BerGenBioBerGenBio har i dag lagt frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat på minus 52,8 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot minus 49,2 millioner kroner for et år siden. Omsetningen ble kroner null, akkurat som året før.Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 324,4 millioner kroner i kontanter, mot 441,3 millioner kroner året før.«Selskapet fortsetter å levere lovende data fra sitt kliniske program med bemcentinib. Styrets syn er at disse oppmuntrende resultatene i AML og NSCLC har etablert tilstrekkelig klinisk proof-of-concept for å rettferdiggjøre iverksetting av senstadie klinisk utvikling i disse indikasjonene», skriver selskapet.Aksjen klatrer 8,33 prosent til 13 kroner.Norwegian / Norwegian Finans HoldingNorwegian skriver i en melding at de har inngått en avtale om å selge hele sin aksjebeholdning i Norwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian.Norwegian selger aksjene for nesten 2,22 milliarder kroner til Cidron Xingu Limites, et selskapet som er indirekte kontrollert av Nordic Capital Fund IX og den finske finans- og forsikringsgiganten Sampo.Salgsprisen tilsvarer 68 kroner per aksje, en premie på 15,4 prosent på fredagens sluttkurs.Norwegian stiger 11,78 prosent til 33,50 kroner mens Norwegian Finans Holding hopper 14,77 prosent til 67,60 kroner.AF GruppenAF Gruppen har, gjennom Betonmast Holding AS, et selskap som eies 66 prosent av AF Gruppen og 34 prosent av ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast, inngått avtale med styret i BetonmastHæhre AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Betonmast AS.Som følge at transaksjonen vil BetonmastHæhre endre navn til Hæhre & Isachsen Gruppen. Transaksjonen forventes gjennomført i oktober 2019.Avtalt pris på aksjene er på 2,075 milliarder kroner (140,50 kroner per aksje) i kontanter.AF Gruppen klatrer 1,24 prosent til 163 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også