Oljeprisen faller kraftig - flere aksjer straffes

Flere profilerte aksjer fikk juling i løpet av onsdagens handel.

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,85 prosent før den sluttet på 830,34 poeng. Det betyr at årets oppgang har krympet til under fire prosent. Det ble omsatt aksjer for nesten 3,5 milliarder kroner.Fikk julingStore selskaper som Yara, Hydro, DNB og Telenor falt henholdsvis 2,89 prosent, 1,15 prosent, 0,62 prosent og 1,38 prosent. Det er også verdt å merke seg at oljesensitive aksjer som Seadrill, DNO og Aker BP falt henholdsvis 9,02 prosent, 4,99 prosent og 2,72 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 57,15 dollar, ned 3,04 prosent.Kombinasjonen av risiko for tilbudsforstyrrelser og forventninger om lavere økonomisk vekst gir usikkerhet i farten på globale oljelagertrekk og priser, slik at det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, nedjusterer fjerdekvartalsanslagene sine for Brent-prisen fra 67 til 65 dollar.Equinor og YPF Luz har inngått en avtale hvor et datterselskap av Equinor kjøper aksjer i Luz del León, opplyses det i en pressemelding. Luz del León er selskapet som er ansvarlig for vindpark-prosjektet Cañadón León, som for tiden er under utbygging i Santa Cruz i Argentina.Equinor falt 1,16 prosent til 149,35 kroner.Shelf DrillingI 2. kvartal 2019 fikk Shelf Drilling et resultat etter skatt på minus 29,7 millioner dollar, mot minus 42,4 millioner dollar året før. Omsetningen kom inn på 137,1 millioner dollar, mot 152,5 millioner dollar i fjor.- Selskapet har etter vårt syn rapportert solide ebitda-tall siden børsnoteringen. Det er imidlertid mye fokus på fri kontantstrøm, og denne har hovedsakelig som følge av oppstartkostnader på overtatte rigger vært svak. Vi venter at denne utviklingen vil fortsette gjennom 2019 og 2020 før vi ser et betydelig løft for kontantstrømmen og tilsvarende utbyttekapasitet fra 2021, skriver DNB Markets i en oppdatering.Onsdag sluttet aksjen på 18,75 kroner etter et kursfall på hele 13,59 prosent.PhotocurePhotocure fikk et resultat etter skatt på minus 5,16 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot minus 16,97 millioner kroner i samme periode året før. Driftsinntektene beløp seg til 53 millioner kroner, sammenlignet med 45,69 millioner kroner i 2. kvartal 2018.Meglerhuset Norne Securities skriver i en oppdatering at inntektene i 2. kvartal var litt dårligere enn ventet, mens ebitda og resultat per aksje var omtrent som ventet. Aksjen klatret 0,78 prosent til 52 kroner.Idex BiometricsIdex Biometrics har signert en samarbeidsavtale med Feitian Technologoies for å tilby en kostnadseffektiv supply chain-løsning for smartkortprodusenter.Ifølge Idex innebærer avtalen at smartkortprodusenter som ønsker å forbedre sine produkttilbud med biometriske smartkort nå har en rask, pålitelig og kostnadseffektiv rute til markedetFeitian skal være en av Kinas største smartkortintegratorer og har de siste årene etablert seg som en ledende produsent.Aksjen la på seg 4,80 prosent og sluttet på 1,66 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også