Opptur for Fredriksen-rederi og Norwegian-smell på Oslo Børs

Oppgang på børsen tirsdag.

Det var oppgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte opp 0,39 prosent til 837,49. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,2 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen opp 0,45 prosent til 60,08 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 0,46 prosent til 54,94 dollar per fat. Oppgangen på Oslo Børs kommer i kjølvannet av kraftig nedgang på Wall Street mandag, med fall på rundt tre prosent for de toneangivende indeksene. Tirsdag er det imidlertid oppgang i USA. I skrivende stund er Dow Jones opp 0,26 prosent, mens Nasdaq er opp 0,72 prosent.Av tungvekterne falt Equinor 0,82 prosent, mens Mowi steg 2,62 prosent. Telenor steg 1,21 prosent.John Fredriksens tankrederi Frontline steg 3,65 prosent etter det ble klart at Euronav har solgt sin eldste VLCC. 305.000-tonneren er fra 2005, og salget vil gi Euronav en regnskapsmessig gevinst på 14,4 millioner dollar.Ellers steg Nel 1,73 prosent, mens Scanship steg 4,0 prosent.NorwegianNorwegian falt 5,15 prosent etter å ha lagt frem trafikktall tirsdag morgen.Selskapet meldte at de fraktet 3.714.432 passasjerer i juli i år , ned 2 prosent i forhold til året før. Flyselskapets totale passasjertrafikk (RPK) økte med 6 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 5 prosent.Yielden (inntekten per flydde setekilometer) var på 51 øre i juli, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) var 47 øre. - Norwegian rapporterte svakere enn ventet trafikktall for juli, riktignok selv om yielden stiger fortsatt på sunne nivå. RASK (inntektene per tilgjengelige setekilometer) var opp 2 prosent y/y mot vårt estimat på 7 prosent, skrev Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering. - Jeg forventet ikke noen passasjervekst i forbindelse med at NAS har alle 737 Max-flyene sine på bakken. Jeg hadde heller ikke regnet med en vesentlig økning i inntjening pr kilometer, fordi vektingen av langdistanse mot kort- og mellomdistanse gjør at det er mange kilometer som flys. Det drar da ned veksten man kanskje hadde sett hvis 737 Max-flyene og et normalt trafikkprogram hadde gått i Europa, sa flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til TDN Direkt. Kongsberg GruppenKongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakt med Marvin Engineering , ble det opplyst tirsdag,Kontrakten er for levering av våpenadaptere for luft-til-luft missiler på F-35 og er på 113 millioner kroner. Avtalen omfatter produksjonsparti 12 for alle tre varianter av F-35, skriver selskapet. Kongsberg-aksjen steg 1,51 prosent.DofDOF Rederi AS, et heleid datterselskap av DOF, har signert en 5-årig kontrakt for PSVen Skandi Feistein med Esso Australia, meldte selskapet i morges. Kontrakten har oppstart i andre halvdel av 2019.Dof-aksjen falt 1,69 prosent.Sparebank 1 ØstlandetSpareBank 1 Østlandet (konsern) meldte tirsdag formiddag om et resultat etter skatt på 471 millioner kroner i 2. kvartal 2019, sammenlignet med 416 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble på 585 millioner kroner, mot 518 millioner kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før tap ble 593 millioner kroner, mot 525 millioner kroner året før.Utlånstapene kom inn på beskjedne 8 millioner kronet, mot 7 millioner kroner året før.Egenkapitalbeviset endte opp 1,32 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også