Oslo Børs faller i åpningen

I kjølvannet av den amerikanske sentralbankens rentekutt i går kveld, åpner Oslo Børs ned torsdag morgen.Etter to minutters handel står hovedindeksen i 854,90, ned 0,49 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 53 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,43 prosent til 64,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,31 prosent til 57,81 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,99 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen steg først etter overraskende lagertrekk  tidlig i går kveld, men falt ifølge TDN Direkt senere på kvelden etter USAs sentralbank senket renten med 0,25 basispunkter og uttalte at kuttet ikke nødvendigvis var starten på en rekke kutt.Råoljelagrene i USA falt med 8,5 millioner fat i forrige uke. På forhånd var det ventet et lagertrekk på 2,6 millioner fat, ifølge Reuters.Videre har det blitt kjent at bensinlagrene falt med 1,8 millioner fat mens destillatlagrene falt med 0,9 millioner fat.- Tilbudet er stort og etterspørselsveksten viser tegn til svakhet globalt på grunn av handelskonflikt, brexit og andre hendelser som har tendens til å potensielt svekke økonomisk vekst og dermed oljeetterspørsel, sier seniorpartner i IHS i Singapore, Victor Shum, ifølge TDN Direkt.Han påpeker at det «det er mye olje der ute», og legger til at produksjonen i USA vokser sterkt i tillegg til at det er nok ekstrakapasitet i Saudi-Arabia alene til å motvirke enhver tilbudsdisrupsjoner.Equinor er ned 0,53 prosent til 158,05 kroner, mens Aker BP faller 1,19 prosent til 249,00 kroner. Sistnevnte er fra og med i dag notert eks utbytte på 4,44 kroner .DNO faller 2,99 prosent til 14,46 kroner. Selskapet la frem sine kvartalstall for 2. kvartal i går, og tallknuserne i DNB Markets melder i dag at de ser 44 prosent oppside for aksjen.LøftesIdex går torsdag morgen mot strømmen og klatrer 9,99 prosent til 1,78 kroner. Aksjen topper dermed vinnerlisten.Selskapet meldte i morges at de har inngått en partnerskapsavtale med Silone Cardtech , som de skal samarbeide med i Asia. I tillegg meldte selskapet onsdag at de deres dual-interface-teknologi har blitt den første til å bli validert  til å bestå nøkkelkrav av flere globale betalingsordninger.Like bak følger Norbit med en oppgang på 5,70 prosent til 22,99 kroner. Aksjen er nå tatt inn i varmen i Pareto Securities månedsportefølje .Polaris Media stiger 4,32 prosent til 29,00 kroner, mens John Fredriksens Seadrill er opp 4,18 prosent til 36,86 kroner. Sistnevnte stiger dermed videre etter gårsdagens opptur på 13,04 prosent.Fortsetter nedScanship Holding stupte onsdag 27,59 prosent. Torsdag morgen faller aksjen ytterligere 8,99 prosent til 17,20 kroner, og er dagens hittil mest omsatte aksje. Hittil i år er imidlertid Scanship-aksjen opp drøye 270 prosent.I går ble det kjent at Nordea har regnet seg frem til en riktig aksjekurs på 10,7-14,1 kroner.- Vi er veldig langsiktig i det vi gjør i selskapet, og er ikke opptatt av selskapets verdi til enhver tid, sier Scanship-sjef Henrik Badin til Hegnar.no.