Oslo Børs holder seg i rødt

- Markedet er i «vente og se-modus».

Børs

Oslo Børs holder seg inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står skrivende stund i 842,92, ned 0,20 prosent.Hittil er aksjer og egenkapitalbevis omsatt for 1.456 millioner kroner.- I «vente og se-modus»Førhandelen peker mot et lite fall fra åpningen på Wall Street.- Markedene er fortsatt i «vente og se-modus», etter at gårsdagens referat fra forrige rentemøte i Federal Reserve fortalte oss ingenting vi ikke allerede visste, til tross for i en kort stund å ha vært ansvarlig for at den nå velkjente resesjonsindikatoren (invertert rentekurve) blinket rødt for annen gang, skriver senioranalytiker Craig Erlam i OANDA i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Oljeprisene har snudd oppover etter tidligere å ha falt på gårsdagens tall fra amerikanske energimyndigheter som viste lagerbygging for raffinerte produkter.Brent-oljen stiger 0,7 prosent til 60,73 dollar fatet, noe som likevel er ned fra rundt 61 dollar ved stengetid i går.WTI-oljen er opp 0,7 prosent til 56,08 dollar fatet.Samtidig lurer frykten for handelskrigen og resesjon i bakgrunnen.- Oljeprisen er fortsatt låst, da de siste dagers lettelsesrally ikke tar bort frykten for at resesjonsrisiko kan sende markedet lavere igjen, sier råvarestrateg Ole Hansen i Saxo Bank til Reuters.LPG-duo gir gassPå Oslo Børs er Equinor opp 0,6 prosent til 153,85 kroner.DNO faller på sin side 2,5 prosent til 12,06 kroner, mens Aker BP trekker ned 0,6 prosent til 237 kroner.Mowi fortsetter ned, og faller nye 2,3 prosent til 217,90 kroner etter gårsdagens kvartalsrapport. En annen tallfremlegger fra i går, Grieg Seafood , går tilbake nye 1,5 prosent til 116,50 kroner.Lerøy Seafood og hovedeier Austevoll Seafood korrigerer opp hhv. 1,1 prosent til 60,08 kroner og 3,7 prosent til 91,50 kroner etter sine tall i går.På den positive siden for øvrig finner vi Avance Gas, som ikke lenger taper penger, og spretter opp 5,5 prosent til 28,90 kroner. LPG-kollega BW LPG er opp 4,8 prosent til 43,90 kroner.Elkem markerer seg også positivt, med en oppgang på 7,0 prosent til 23 kroner.Blant de mest omsatte tar vi til slutt med Nel, som går tilbake 2,1 prosent til 6,45 kroner.Alle dagens tallfremleggere finner du her. Ser rødt i biotekI toppen av taperlisten merker vi oss poLight på minus 14,5 prosent til 6,80 kroner og Rieber Shipping på minus 13,1 prosent til 6,95 kroner.Nordic Nanovector straffes med et kursfall på 6,8 prosent til 32,80 kroner etter sin kvartalsrapport i dag .Det som senker aksjen, er nok at rekrutteringen av pasienter for selskapets viktigste studie ikke har nådd forventet takt de siste månedene.I toppen av vinnerlisten finner vi en annen tallfremlegger.Goodtech kunne melde om kraftig resultatforbedring, og belønnes med et kurshopp på 10,4 prosent til 7,45 kroner.Vi tar også med at Thin Film Electronics og Oslo Axess-noterte NattoPharma begge spretter opp 8,1 prosent - til hhv. 13 øre og 9,35 kroner.

oslo børs
oljeprisen
federal reserve
rente
dno
grieg seafood
mowi
avance gas
bw lpg
nordic nanovector
goodtech
Nyheter
Markedskommentarer
Børs