Oslo Børs i rødt

Oslo Børs faller i åpningen torsdag.Etter en knappe 30 minutters handel står hovedindeksen i 841,97, ned 0,31 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 444 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,22 prosent til 60,17 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 55,61 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen faller ifølge TDN Direkt tilbake torsdag morgen etter oppbygging i amerikanske lagre for raffinerte produkter.De amerikanske råoljelagrene var ned 2,7 millioner fat i forrige uke til 437,8 millioner, mens bensinlagrene steg med 300.000 fat og destillatlagrene steg med 2,6 millioner fat. Det var på forhånd ventet en bygging på 100.000 fat i bensinlagrene og 300.000 fat i destillatlagrene.«Lagrene for diesel og lignende destillater steg med 2,6 millioner fat forrige uke, noe som var vesentlig høyere enn det markedet hadde forventet», skriver analytikerne i ANZ i en oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.Ellers rettes fokuset i oljemarkedet fortsatt mot de politiske spenningene mellom USA og Iran, samt handelskrigen mellom USA og Kina.- Oljeprisen er fastlåst. Lettelsesoppgangen de seneste dagene har ikke fjernet frykten for at resesjonsrisiko kan sende markedet lavere igjen, sier råvarestrateg i Saxo Bank, Ole Hansen, ifølge TDN Direkt.Stiger på resultaterTorsdag morgen har en hel drøss selskaper levert sine andrekvartalstall, og du kan se alle her .Blant disse finner vi Goodtech, som kunne melde om kraftig resultatforbedring og blir belønnet med et børshopp på 9,63 prosent til 7,40 kroner. Aksjen topper dagens vinnerliste.Panoro Energy kvittet seg med de røde tallene og satt igjen med drøye 8 millioner dollar på bunnlinjen i 2. kvartal. Aksjen stiger 6,29 prosent til 16,90 kroner.Avance Gas taper ikke lenger penger , og sendes opp 2,19 prosent til 28,00 kroner på relativt høyt volum.Idex klatrer torsdag morgen 7,66 prosent til 1,88 kroner. Selskapet meldte i morges at styremedlem Stephen A. Skaggs har sikret seg aksjer i selskapet.Blant tungvekterne er det mest rødt torsdag. Blant unntakene er Orkla, som er opp 0,30 prosent til 80,08 kroner, Norsk Hydro som stiger 0,40 prosent til 27,35 kroner.Førstnevnte meldte i morges at de kjøper seg inn i islandsk sjokoladegigant .TaperneAksjen som faller mest torsdag morgen er Nordic Nanovector, som også la frem sin andrekvartalsrapport i dag . Aksjen faller 8,47 prosent til 32,20 kroner.Biotekselskapet meldte blant annet i rapporten at rekruttering av pasienter de siste månedene ikke har nådd forventet takt.Børsnykommer Norbit løftet inntektene markant i 2. kvartal, men bunnlinjen blir kraftig svekket . Aksjen faller 4,82 prosent til 21,80 kroner.Grieg Seafood falt hele 7,6 prosent onsdag, etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall. Torsdag fortsetter nedturen med et fall på 2,96 prosent til 114,80 kroner. Også Mowi faller, og er nå ned 0,85 prosent til 221,10 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også