Oslo Børs snudde til pluss

Oljeprisen til værs.

Oslo Børs var stort sett i rødt hele dagen tirsdag, men snudde brått opp like før slutt etter det ble klart at USA unntar visse varer fra tollene som skal innføres 1. september.Hovedindeksen steg 0,93 prosent til 842,78. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,9 milliarder kroner.Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen opp 2,95 prosent til 60,31 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 2,71 prosent til 56,41 dollar per fat. Av tungvekterne steg Equinor 2,04 prosent, mens Norsk Hydro steg 1,48 prosent.Lakseaksjene var knallsterke tirsdag. Sjømatindeksen steg hele 4,34 prosent. Oppgangen skjedde etter at DNB Markets tirsdag  hevet sitt syn på laksesektoren fra salg til nøytral  og anbefalte fem kjøp.Mowi steg 2,72 prosent, mens Salmar steg hele 6,72 prosent. Lerøy Seafood steg 6,51 prosent.Norbit steg 4,91 prosent etter at Pareto Securities tok opp dekning på aksjen og anbefalte kjøp med kursmål 30 kroner. Seadrill gikk fra fall til en oppgang på 8,86 prosent etter den kraftige oppgangen i oljeprisen. Scanship falt 1,34 prosent, mens Photocure falt 3,62 prosent. Den handelssensitive Rec-aksjen steg 5,81 prosent. CrayonCrayon Group Holding meldte i dag tidlig om et resultat etter skatt på 45,88 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 49,19 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,57 kroner, mot 0,61 kroner ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 4,24 milliarder kroner, sammenlignet med 2,97 milliarder kroner i 2. kvartal 2018.Analytiker Petter Kongslie var godt fornøyd med rapporten og skrev i en oppdatering at Crayon har levert tall som var over konsensus og bedre enn hva SpareBank 1 Markets hadde regnet seg frem til.Aksjen steg 3,19 prosent.EAM SolarOgså EAM Solar var i dag tidlig ute med kvartalstall.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 0,23 millioner euro i 2. kvartal 2019, mot minus 0,75 millioner euro i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 1,21 millioner euro, sammenlignet med 1,41 millioner euro i 2. kvartal 2018.Aksjen falt hele 10,37 prosent.Frontline og Golden OceanFrontline og Golden Ocean meldte tirsdag morgen at de har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale (term sheet) med Trafigura Group for å etablere en global leverandør av marinedrivstoff.Frontline vil eie 15 prosent av den nye enheten, mens Golden Ocean vil ha en eierandel på 10 prosent. Trafigura, som er en av verdens største handelsaktører innen fysiske råvarer, vil bidra med sin eksisterende fysiske bunkeraktivitet.Frontline steg 2,56 prosent, mens Golden Ocean endte opp 8,48 prosent.