Oslo Børs snur opp

Det har snudd til oppgang på Oslo Børs torsdag. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,55 prosent til 863,86 poeng. Det er så langt blitt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,1 milliarder kroner. Brent-oljen er ned 0,46 prosent til 64,32 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 1,31 prosent til 57,81 dollar per fat.I formiddag ble det klart at PMI for juli falt med 3,0 poeng til 48,4, ifølge tall fra DNB.«Den underliggende trenden viser nå en tydelig nedgang. Svarprosenten i juli var om lag halvparten av det som er normalt og resultatene bør tolkes med varsomhet», skriver Kyrre Aamdal og Jeanette Strøm Fjære i en melding.  Av tungvekterne er Yara opp 1,10 prosent, mens Aker BP er ned 1,19 prosent.DNO faller 4,23 prosent etter gårsdagens kvartalstall, mens Scanship Holding er ned 7,41 prosent.Nel er ned 0,22 prosent, mens Norwegian er opp 0,33 prosent.IdexBlant dagens vinnere er Idex med en oppgang på 8,38 prosent. Selskapet meldte i dag tidlig at det har inngått et partnerskap med Silone Cardtech.«Silone er en ledende smartkortintegrator som spesialiserer i utvikling, design, produksjon og salg av høykvalitets smartkort med dual-grensenitt», heter det i meldingen.Idex skriver i meldingen at de har en voksende kommersiell tilstedeværelse i Asia, hvor selskapet ser økende etterspørsel etter biometriske betalingsløsninger, og at de vil jobbe sammen med Silone i regionen.EMGSElectromagnetic Geoservices (EMGS) melder torsdag de har blitt tildelt en kontrakt av Nabirm Global for en 3D CSEM-studie over blokk 2113A i Walvis-bassenget utenfor Namibia.Kontraktsverdien opplyses til å være verdt over en million dollar.EMGS-aksjen faller 1,85 prosent.