Pareto Securities høyner i laks

Pareto Securities om hovedgrunnene til forventninger om økte priser denne uken.

Sjømatindeksen gjør det relativt bedre enn Oslo Børs mandag, med en nedgang på 0,05 prosent.Forrige uke falt sjømatindeksen 2,9 prosent, mot en oppgang på 1,6 prosent for Oslo Børs, etter en sterk utvikling i sektoren ukene i forveien.Opp tre kronerPareto Securities venter ifølge TDN Direkt laksepriser på 47 kroner per kilo denne uken, opp tre kroner fra 44 kroner per kilo i forrige uke.«Økt etterspørsel som følge av prisfall, kombinert med at europeiske ferieperiode går mot slutt er hovedgrunnene til forventninger om økte priser denne uken», skriver meglerhuset.Ifølge Pareto er tall på lakselus i Chile fortsatt økende, men slaktevekt i snitt steg til 5,4 kilo i juli fra 4,8 kilo i juni, skriver nyhetsbyrået.«Dette er høyere enn vi har ventet og indikerer noe oppside i vårt 2019-estimat på tilbudssiden», skriver meglerhuset, og legger til at forskjellig statistikk om norsk biomasse nærmer seg hverandre på 7 prosent, etter store sprik de siste månedene.«Slaktevolumene i juli steg med fem prosent på årsbasis, men sterkt forsalg på 10-12 prosent holder biomassen på et høyt nivå. Vi mener de siste dataene støtter vår forventning om en tilbudsvekst på fire prosent for 2019 og syv prosent for 2020», skriver meglerhuset.Største bidragsyterSalmar er ned 0,4 prosent til 435,6 kroner etter at Pareto Securities hevet kursmål til 480 fra 460 kroner. Nordea Markets oppgraderte til «kjøp» fra «hold» med kursmål 495 kroner, mens Danske Bank nedgraderte til «hold» med kursmål på 440 kroner.Mowi er største bidragsyter på den positive siden og stiger 0,6 prosent mandag ettermiddag.