Pen oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs henter seg inn etter gårsdagens stup.

Det har snudd til pen oppgang på Oslo børs tirsdag. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,82 prosent til 841,05. Det er så langt blitt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,3 milliarder kroner. Brent-oljen er opp 0,13 prosent til 59,89 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 0,37 prosent til 54,89 dollar per fat.Oppgangen på Oslo Børs kommer i kjølvannet av kraftig nedgang på Wall Street i går, med fall på rundt tre prosent for de toneangivende indeksene. Futureskontraktene peker nå mot at Dow Jones vil åpne opp 0,81 prosent, mens Nasdaq vil åpne opp 0,98 prosent.Av tungvekterne er Equinor ned 0,36 prosent, mens Telenor er opp 1,24 prosent. Norsk Hydro er opp 0,93 prosent.Nel er opp 3,53 prosent, mens Scanship er opp 4,0 prosent. Børstaperen Element er ned 7,46 prosent.Frontline er opp 5,64 prosent etter det ble klart at Euronav har solgt sin eldste VLCC. 305.000-tonneren er fra 2005, og salget vil gi Euronav en regnskapsmessig gevinst på 14,4 millioner dollar.NorwegianNorwegian er ned 7,01 prosent til 38,48 kroner etter å ha lagt frem trafikktall i dag tidlig.Selskapet meldte at de fraktet 3.714.432 passasjerer i juli i år , ned 2 prosent i forhold til året før. Flyselskapets totale passasjertrafikk (RPK) økte med 6 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 5 prosent.Yielden (inntekten per flydde setekilometer) var på 51 øre i juli, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) var 47 øre. - Norwegian rapporterte svakere enn ventet trafikktall for juli, riktignok selv om yielden stiger fortsatt på sunne nivå. RASK (inntektene per tilgjengelige setekilometer) var opp 2 prosent y/y mot vårt estimat på 7 prosent, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering. DofDOF Rederi AS, et heleid datterselskap av DOF, har signert en 5-årig kontrakt for PSVen Skandi Feistein med Esso Australia, meldte selskapet i morges. Kontrakten har oppstart i andre halvdel av 2019.Dof-aksjen er opp 0,15 prosent.Sparebank 1 ØstlandetSpareBank 1 Østlandet (konsern) meldte tirsdag formiddag om et resultat etter skatt på 471 millioner kroner i 2. kvartal 2019, sammenlignet med 416 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble på 585 millioner kroner, mot 518 millioner kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før tap ble 593 millioner kroner, mot 525 millioner kroner året før.Utlånstapene kom inn på beskjedne 8 millioner kronet, mot 7 millioner kroner året før.Egenkapitalbeviset er opp 2,46 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også