Pompeo håper på nye Nord-Korea-samtaler om få uker

Nord-Koreas siste rakettest bør ikke være noe hinder for at USA kan ha en ny runde samtaler med nordkoreanerne om få uker, mener utenriksminister Mike Pompeo.

- Vi planlegger for å ha forhandlinger om et par uker, sier Pompeo.Dagen før vendte Pompeo hjem fra en reise i Asia, hvor han mislyktes i forsøket på å møte en høytstående nordkoreansk tjenestemann.Nord-Korea avfyrte tirsdag det som antas å være to ballistiske kortdistansemissiler. Ifølge den sørkoreanske hæren fløy missilene 450 kilometer før de landet i Japanhavet.Nord-Korea kalt den siste testen for «en passende advarsel» til USA og Sør-Korea i forbindelse med den felles militærøvelsen de er i gang med.Pompeo påpeker onsdag at Nord-Korea testet langdistanseraketter og atomvåpen før Donald Trump ble president.Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møttes i juni i den demilitariserte sonen i Korea. De ble da enige om å gjenoppta samtalene som har gått i stå. De to ledernes andre toppmøte i februar resulterte ikke i noen avtale.USA krever at Nord-Korea blir atomvåpenfritt. Kim krever at de strenge sanksjonene mot hans regime blir opphevet.FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å avfyre ballistiske missiler, enten distansen er kort, middels eller lang.(©NTB)